INSIDER

Hollik: több mint egymillióan aláírták a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót

Sokan nem akarják, hogy Gyurcsány Ferenc visszatérjen a hatalomba, ezt mutatja a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióhoz csatlakozó több mint egymillió magyar ember is – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, melyben az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) bizottságának Magyarországra küldött tényfeltáró delegációjáról is beszélt.
  • Szerző: Ripost

Hollik István az előválasztásról úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc mivel régóta nem tud már országgyűlési választásokat nyerni, ezért szervezett magának egy „kis házibajnokságot”. A számok mind azt mutatják, hogy Gyurcsány Ferenc újra leuralta a baloldalt és tanulságosnak nevezte azt, hogy a Momentum utolsó helyezésével a baloldal megújítására tett kísérlet is megbukott.

Közölte: mindenki számára nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője és az is, hogy az előválasztásnak innentől már nincs tétje. Csak az a kérdés, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc felesége vagy Karácsony Gergely főpolgármester lesz, aki már több mint 17 éve dolgozik neki – mondta.

A 2022-es országgyűlési választás tétje azonban annál nagyobb lesz: bő fél év múlva két politika, a 2010 óta folytatott országépítés és Gyurcsány Ferenc politikája között kell választani – hangsúlyozta Hollik István.

A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióval szeretnének minden olyan embert elérni, aki egyetért abban, hogy nem szabad visszatérni a múlt politikájához. Elmondta: mindenkihez bekopogtatnak és nemsokára elindul az online kitöltési lehetőség is.

Kiemelte, míg a Fidesz-KDNP kormány adót csökkent a vállalkozásoknak, a baloldal emelte azokat. A baloldal elvette a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, ezzel szemben a jobboldali kormány jövőre visszaadja a gyermeket nevelő szülőknek az általuk befizetett adót. A baloldal egyhavi nyugdíjat is elvett az idősektől és megemelték a rezsit, ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány visszaadja a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíjat és olcsón tartja a rezsit. Ezzel az időseknek járó biztonságot garantálják – emelte ki.

Hollik István arra is kitért: Brüsszel nem fogja kifizetni a magyar vállalkozásoknak az európai színvonalú bért. Azt a magyar gazdaság tudja kitermelni és ezt csak munkaalapú társadalom építésével lehet megtenni akkor, ha egyre többen dolgoznak, van gazdasági növekedés, fogyasztás és ezáltal a vállalkozások tudnak fejleszteni, kapacitásokat bővíteni, új munkahelyeket létrehozni és radikálisan, dinamikusan béreket emelni – mondta.

Hollik István szerint az is világos, hogy Gyurcsány Ferencék Európai Egyesült Államokat akarnak, ezzel megszüntetve Magyarország szuverenitását. Emlékeztetett: 2010-ben Magyarország bár jogilag független volt, de ki volt szolgáltatva, mert az államadósság, az energiaszektor, a bankszektor nagy része külföldi kézben volt. Vissza kellett szereznünk a szabadságunkat és a kiküzdött szabadsággal Magyarország „képes jól élni” – tette hozzá.

„Nekünk az EU csak egy eszköz ahhoz, hogy a saját nemzeti céljainkat el tudjuk érni” – fogalmazott Hollik István, hozzátéve: ehhez erős Európára, nemzetek Európájára van szükség, nem pedig egy újabb birodalomra. Gyurcsány Ferencék viszont a „kritikátlan igazodás” és a „merjünk kicsik lenni politikája alapján” megint be akarnak hódolni, most éppen Brüsszelnek. De láttuk, hogy ez a politika 2010 előtt kudarchoz vezetett – jelentette ki.

A műsorban Hollik István kitért arra is: a LIBE-delegáció összetételét tekintve könnyű arra a megállapodásra jutni, hogy „a tények és a valóság nem zavarja meg a tisztánlátásukat”. Megjegyezte: a delegáció tagja volt egy LMBTQ-aktivista mellett csupa olyan liberális politikus, akik folyamatosan támadják Magyarországot. Rámutatott arra: az eljárási szabályok szerint egy ilyen delegációnak az érintett tagállam európai parlamenti képviselője nem lehet a tagja, Donáth Anna liberális baloldali képviselőnek mégis megengedték ezt. Először a saját maguk által állított szabályokat kellene betartani és utána lehet elkezdeni vizsgálgatni más országok berendezkedését és jogállami helyzetét – vélekedett Hollik István. Arról is beszélt: Deutsch Tamás meghívta a delegációt a CÖF kamionjához, amely a 2006-os október 23-i eseményeket mutatta be, mert ha volt Magyarországon jogsérelem, amikor durván sérült a jogállam, az 2006. október 23-án volt. Érdekes módon a bizottság erre a kiállításra nem volt kíváncsi – tette hozzá.

Az emberek emlékezetében a szemkilövetés, a jogtiprás és az államigazgatási és gazdasági összeomlás Gyurcsány Ferenc személyében összekapcsolódott, és éppen ezért sikeres a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony petíció! – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője az Origónak. Ifj. Lomnici Zoltán beszélt arról is, hogy az embereket igenis érdekli, hogy mi történt 2006 őszén Magyarországon, és az is, hogy milyen tetteket hajtott végre a rendszerváltás utáni legkorruptabb kormány, a Gyurcsány-kabinet.

A szemkilövetés, a jogtiprás és a gazdasági összeomlás Gyurcsánnyal egyenlő

Vannak olyan politikai események, sorsfordító cselekmények, amelyek alapvetően változtatják meg a közélet menetét. Ilyen volt 2006 ősze is, ráadásul nagyon sok hasonlóság volt felfedezhető az akkori történések és az 50 évvel korábbi magyar forradalom és szabadságharc között is - minderről ifj. Lomnici Zoltán beszélt az Origónak. A Századvég jogi szakértője szerint három főbb hasonlóság figyelhető meg: pártállami utasításra békés civilekre támadtak, külső segítséggel szabtak gátat a tiltakozásoknak, valamint hogy a baloldal 1956 és 2006 után sem tudta folytatni a korábbi politikáját.

A szakértő szerint az emberek emlékezetében a szemkilövetés, a jogtiprás és az államigazgatási és gazdasági összeomlás Gyurcsány Ferenc személyében összekapcsolódott. Ráadásul mióta tudjuk, hogy Karácsony Gergely a Gyurcsány-kormány tanácsadója volt, így az ő személye is kapcsolódik az előbb említett összeomláshoz. Ifj. Lomnici szerint éppen ezért a mostani Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíció egy jól érzékelhető, korábbi tapasztalatokra építő kezdeményezés, és ennek is köszönheti a sikerét. Bebizonyosodott, hogy az embereket igenis érdekli, hogy mi történt 2006 őszén Magyarországon, és az is, hogy milyen tetteket hajtott végre a rendszerváltás utáni legkorruptabb kormány. A petíció sikere azt is cáfolja, hogy az emberek megbocsátottak volna Gyurcsánynak, nincs bocsánat, nincs pardon, és nincs feloldozás a bűnök alól.

Gyurcsány visszatérésre készül

A 2010-es bukását követően Gyurcsány Ferenc lett az egész baloldal vezetője, és most a visszatérésre készül. Teljesen maga alá gyűrte a baloldali pártokat, amelyek a Gyurcsány-show előválasztási komédiájával szeretnék rehabilitálni azt az embert, aki 2010 előtt a totális csőd szélére kormányozta Magyarországot.

Gyurcsány Ferenc gátlástalanul félrevezette a magyar embereket, megszorító intézkedéseivel emberek millióit tette tönkre. A 2010 előtti baloldali kormányok politikájának következtében Magyarország a rendszerváltás óta nem látott mélypontra jutott: a magyar családok eladósodtak, a gazdaság a csőd szélére került, és az utcai tiltakozások állandósultak. A 2022-es országgyűlési választásoknak soha nem látott tétje van, hiszen a 2010-ben felálló jobboldali kormány előbb talpra, majd fejlődési pályára állította a magyar gazdaságot. A folyamatos adócsökkentésre és a családbarát politikára épülő kormányzásnak köszönhetően egyre jobb helyzetben vannak a magyar családok. Gyurcsány Ferenc ezt szeretné tönkretenni. Nemcsak az összeomlást hozó, megszorításokra épülő baloldali politikát és a rendőrterrort hozná vissza, hanem a bukott baloldal embereit is.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?