INSIDER

Hollik: a baloldal összevissza beszél

Az ellenzék nemrég még a nyitás és a lazítás mellett kampányolt.
  • Szerző: Ripost

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint hiába figyelmeztettek már hetekkel ezelőtt a szakemberek a járvány következő hullámára, a baloldaltól nem győzték hallgatni, hogy ennek ellenére sürgősen ki kellene nyitni az országot.
A közösségi oldalra feltöltött videóban idézték a jobbikos Jakab Péter egyik parlamenti felszólalását, amelyben az ország nyitását követelte, de Hollik István arra is emlékeztetett, ahogy a Momentum még egy nyitási tervvel is előállt, elnökük pedig az „értelmetlen szabályok eltörlését” hangsúlyozta. Emellett – folytatta – Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője is azonnali nyitást követelt.

„Mindezek után van olyan baloldali párt, aki a csütörtökön bejelentett intézkedéseket kevesli, van, aki sokallja, Karácsony Gergely meg éppen egyetért vele: ahányan vannak annyifélét beszélnek” – fogalmazott Hollik István.
Úgy értékelt: az viszont biztos, hogy ez nem segíti a védekezést. Szerinte ezért jó lenne, ha „Gyurcsány Ferencék” is megértenék, hogy a védekezés nem politikai kérdés.
Hangsúlyozta: ha a szakemberek azt mondják, hogy most azért kell zárni, hogy minél hamarabb nyithassunk, akkor ezt a baloldalnak is el kellene fogadnia, ahelyett, hogy az oltás ellen kampányolnak és összevissza beszélnek.

Mint arról korábban a is beszémolt Gyurcsány Ferenc felesége koronavírusos lett, erről maga a DK-s képviselő írt Facebookon közzétett bejegyzésében pénteken. Gyurcsányné azonban ezt megelőzően számos településen járt a koronavírus-járvány harmadik hulláma közepén, és közben több baloldali politikussal is védőmaszk nélkül egyeztetett – írja cikkében a Mandiner.

Gyurcsányné országjárásának első állomása Szeged, azon belül is Botka László irodája volt. Ezt követően Szombathelyen, Nemény András polgármesternél is megfordult, de egyeztetett férje csalással vádolt ügyvédjével, Czeglédy Csabával is, majd Dunaújvárosban, a helyi jobbikos vezetésnél is látogatást tett.

Gyurcsányné a Botka Lászlóval, Nemény Andrással és a dunaújvárosi jobbikos vezetéssel való tárgyalása közben sem viselt védőmaszkot, ahogy az alábbi fotókon látható politikusok közül többen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?