INSIDER

Hivatalos: ehető a lisztbogár lárvája

Sokak számára egy jó marha steak az igazi finomság, ám ha valaki egy zamatos lisztbogár lárvára vágyik, abban sincs semmi. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság ugyanis emberi fogyasztásra is alkalmasnak találta. Így a lisztbogár lárvájából készített élelmiszerek is legálisan ehetők.
  • Szerző: Ripost

Az uniós jelentés szerint a rovarlárvából származó készítmények meghatározott tenyésztési és elkészítési feltételek mellett biztonságosak, egészségesek és magas fehérjetartalmúak. A lisztbogár lárvája egészben vagy por formájában emberi fogyasztásra alkalmas – közölték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

A rovarlárvák széleskörű élelmiszeripari alkalmazása környezeti és gazdasági előnyökkel jár, ha a hagyományos állati fehérjeforrásokat olyanok helyettesítik, amelyek kevesebb takarmányt igényelnek, kevesebb hulladékot termelnek és kevesebb üvegházhatású-gázkibocsátást eredményeznek. Az alacsonyabb költségek és árak növelhetik az élelmezésbiztonságot – közölték.

A szerdán közzétett jelentés az első vélemény a hatósághoz beadott tizenöt fajta rovarlárva élelmiszeripari felhasználására vonatkozó kérelmek közül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?