INSIDER

Hírek a Ferihegyről kórházba vitt kínai nőről, terjed a világban a vírus

Egy kínai nő belázasodott a repülőgépen, ezért azonnal kórházba vitték.
  • Szerző: Ripost

Jobban van a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre hétfőn lázzal érkező kínai nő, akit a reptéri elkülönítés után a Szent László Kórházba vittek – közölte a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa kedden az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/MTVA

Szlávik János azt írta, hogy a nőnek reggel már csak hőemelkedése volt, és biztató, hogy nem köhög. Pontos diagnózist azonban csak a laboreredmények ismeretében tudnak közölni – tette hozzá.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfői tájékoztatása szerint a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai nő január 12-én hagyta el Magyarországot, és hétfőn érkezett vissza. Vuhanban sem ő, sem családtagjai nem jártak.

Közben Malajzia, Dél-Korea és Vietnam is újabb koronavírusos megbetegedéseket jelentett kedden, Új-Zéland és Vietnam pedig folytatja állampolgárai evakuálását Kínából.

Malajziában a fertőzöttek száma tízre emelkedett, hozzátéve, hogy az eddigi kilenc kínai állampolgár után a mostani az első malajziai lakos, aki elkapta a betegséget.

Ausztrália 241 állampolgárát evakuálta Vuhanból, közülük kettő kivételével mindegyik egészségesnek bizonyult. A két emberrel kapcsolatban Greg Hunt ausztrál egészségügyi miniszter közölte: náluk is minimális a fertőzés esélye.

Dél-Korea, ahol eddig 16 fertőzöttet regisztráltak, megtiltotta a beutazást a Hupej tartományból és az azon keresztül érkezőknek.

Bár Észak-Koreából nem jelentettek megbetegedést, Phenjan bejelentette, hogy megelőzés céljából 30 ezer egészségügyi dolgozót mozgósít. Szakértők szerint a vírusnak súlyos következményei lehetnek Észak-Koreában a hiányos egészségügyi infrastruktúra miatt.

Vietnamból is újabb megbetegedést jelentettek, ezzel a fertőzöttek száma 9-re emelkedett. A kormány a hadsereget bízta meg azzal, hogy 950, Kínából Vietnamba érkező állampolgár karanténját biztosítsa.

És ezeket olvastad már?