INSIDER

Hihetetlen történet: Így segített a bajba jutott családon az érző szívű anyuka

Enikő egy Facebookon megosztott segítségkérő poszt hatására cselekedett. A segítséget kérő bejegyzését szinte senki sem hitte el, s bár eleinte ő is gyanakodott, fontos lépésre szánta el magát...
  • Szerző: Ripost

Egyre többen osztanak meg segítségkérő posztokat a Facebookon, sok család kerül rossz anyagi helyzetbe, amiből önerőből már nem tudnak kikeveredni. Az ilyen posztokkal kapcsolatban a legtöbb ember szkeptikus, hátha átverés az egész és csak pénzt akarnak kicsikarni tőle. Először az érző szívű Enikő is kételkedett, amikor meglátta egy bajba került anyuka segítségkérő üzenetét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az anyuka beteg kislánya gyógyszereinek kiváltásához kért anyagi támogatást, korábban pedig kisfia iskolakezdéséhez is hasonló módon próbált segítséget kapni. A történet azért volt sokak számára gyanús, mert a nő egyetlen fotót sem osztott meg a családjáról és nem adott túl sok információt a helyzetéről. Enikőt azonban így ismeretlenül is megérintette a történet, így megkereste a bajba jutott anyukát, hogy kiderítse valós-e a története.

Hamar kiderült, hogy minden leírt szó igaz és a család tényleg bajban van. A két anyuka hamar megtalálta a közös hangot, beszélgetni kezdett, ki-ki megosztotta a másikkal a történetét. Enikő immár teljes bizalommal ajánlotta fel segítségét a családnak. Megkérdezte, mire van szükségük. Legnagyobb meglepetésére azonban a rossz helyzetbe került anyuka nem pénzt kért tőle, hanem elmondta, bármilyen jellegű támogatásnak örülnének. Enikő és férje egyre jobban megismerte a családot, egyre inkább átérezte annak helyzetét és a házaspár eldöntötte: mindenképp támogatni akarják őket valahogy. Ezért élelmiszert, ruhákat, gyógyszereket vettek a családnak.

„A gyerekek boldogan köszönték meg az adományokat, a kislány beteg kis szemecskéi csak úgy csillogtak az ajándék játék láttán. A szülők tisztességesen és szeretetben nevelik őket annak ellenére, hogy milyen helyzetbe kerültek. Pár éve ugyanis nekik is jól ment a szekér...” – írta Enikő a posztjában.

Ebből a történetből is látszik, megéri odafigyelni, észrevenni, időt szánni a másikra. Könnyen kiderülhet ugyanis, hogy a segítséget kérő szavak mögött valódi probléma áll... S ki tudja, egyszer mi is hasonló helyzetbe kerülünk és nekünk is jólesne, ha segítene valaki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?