INSIDER

Hihetetlen: tejet és szőlőt vontak ki a forgalomból

Nem sokkal azután, hogy zabból készült termékekben mérget találtak, a Spar egy 1,5%-os UHT tejet, a Nébih pedig egy csemegeszőlőt minősített fogyasztásra alkalmatlannak.
  • Szerző: Ripost

Visszahívta polcairól a Spar a 2019. március 12-i szavatosságú Tolle 1,5%-os egyliteres UHT tejet – a gyártó kérésére. Aki ilyen terméket vásárolt, vigye vissza az üzletbe, blokk nélkül is visszakapja a pénzét.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a gyártó kérésének tett eleget a visszahívással, úgy értesültünk, hogy érzékszervi kifogás merült fel az adott tejjel kapcsolatban

– közölte a %% kérdésére Maczelka Márk kommunikációs vezető.

Lapunk úgy tudja, a Békés megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége emelt kifogást az érintett tejjel kapcsolatban. Csütörtökön a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is visszahívott a boltok polcairól egy terméket: az Olaszországból származó Red Globe szőlőn bogyókat beborító fehér színű anyagot találtak, amit dörzsöléssel sem lehet eltávolítani. A forgalmazó céggel szemben eljárás indult. Legutóbb, mint arról a %% részletesen beszámolt, több mint negyvenféle zabtermék kivonásáról döntöttek, mert azokban mérgező, rákkeltő anyagot találtak. A termékek alapanyaga Angliából származott.

 

Vajon miért és hogy kerülhetnek az üzletekbe újabb és újabb, egészségre veszélyes vagy veszélyesnek tűnő élelmiszerek? Ki a felelős ezért és mit lehet tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a veszélyt? A részleteket megtalálod a pénteki napilapban. Keresd az újságárusoknál!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?