INSIDER

Hihetetlen, mit művelt a magyar álördögűző

F. Melinda magát ördögűzőnek, halottlátónak, jósnőnek mondva milliókat csalt ki hiszékeny emberektől.
  • Szerző: Ripost

„Ez a csaló nekem Amandaként mutatkozott be a Facebookon. Megjósolta, hogy meghal a sógornőm, és igaza lett, fél év múlva eltemettük őt„ – mesélte a Blikknek Papné Judit. „De ma is rejtély, hogy vett rá, hogy a kis falumból 450 kilométert utazzak hozzá. Lelkemre kötötte, tegyem egy bőröndbe az értékeimet és vigyem el neki a szekszárdi buszpályaudvarra. Még 200 ezer forint hitelt is felvetetett velem, aminek a mai napig fizetem a részleteit és a kamatait.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: 123rf

Judit férjét, Józsefet az álördögűző megzsarolta: ha nem utalja át az összes pénzét neki, baj történik a feleségével és a családjával- így a férfi 394 ezer forintot utalt el, de ez sem volt elég: a csaló még Judit kártyáját is lenullázta.

Dunaszentgyörgyön mindenki ismeri F. Melindát, aki ott is számtalan embert becsapott. Marika néni arról mesélt, hogy a Szekszárdon élő barátjának épphogy meghozta a postás a nyugdíját, F. Melinda bekopogott hozzá, s miután elterelte a figyelmét, ellopta a 200 ezer forintját.

„Fél éve nem láttam anyut. Hogy ördögűző lenne, arról nem tudok„ – mondta az asszony fia, Márkó. „Fél éve nagyon megdöbbentünk, amikor a székesfehérvári rendőrök megjelentek itt és elvitték. Kiderült, rablásért keresték, nem is engedték már haza, azóta letartóztatásban van.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?