Létrehozva: 2018.04.18.

Hihetetlen, mit művelt a dunakeszi pedofil

Elõzetes letartóztatásba helyezték a 38 éves Sz. A.-t a dunakeszi járásbíróságon. A férfi beismerte: éveken át szexuális kapcsolatot folytatott nevelt lányával, aki most 15 éves.

A kislány barátnőjének mesélt a megdöbbentő viszonyról, ám pechjére a barátnő édesanyja rendőr – így bukott le a 38 éves férfi. A rendőrök nemrég az utcán kapták el, amikor a munkahelyéről éppen hazafelé tartott.

Évek óta tart a viszonyuk

A férfi a Dunakeszi Járásbíróságon beismerő vallomást tett: tudja, hogy mit tett, és

azzal is tisztában van, hogy tette büntethető. 

A férfi a kislány édesanyjával élt együtt, és velük lakott a kislány és a húga is. A %Ripost% információi szerint a gyanúsított nem tartja magát bűnözőnek, mivel, mint mondja,

kölcsönösen szerelmesek egymásba a kislánnyal.

A lány most 15 éves, a vádlottal a szexuális kapcsolata évekkel ezelőtt kezdődött, a gyanúsított elmondása szerint „a szimpátia még korábban”.

A lány apának szólítja a férfit, aki apaként is viselkedett, gyakran együtt is tanultak a lánnyal. A kislány édesanyja állítólag nem tudott semmit az egészről. Õ gyakran dolgozott éjszakai műszakban, nap közben pedig sokszor aludt, így kevesebbet lehetett a lányokkal.

Nem klasszikus értelemben vett pedofíliáról van szó, ugyanis a szóban forgó felek szerelmesek

- mondta el lapunknak Bánka Arnold, a gyanúsított ügyvédje, aki szerint itt egy joghézagról van szó, ezért túlzásnak tartja az adott esetben a törvényt feketén-fehéren értelmezni.

12 éves kor alatt erőszaknak számít

Nagy kérdés, hogy a kislány elmúlt-e 12 éves, amikor a szexuális együttlétek megkezdődtek: ezen múlik, hogy nemi erőszakról, vagy „csak” szexuális visszaélésről beszélünk!

"Ha 12 év alatti egy gyermek, akkor büntetőjogilag mindenképp erőszakról van szó, függetlenül attól, hogy az illető kiskorú beleegyezett-e vagy sem" mondta el a %Ripost%-nak Tarczay Áron jogász.

Ha a gyerek 12 és 14 éves kor közötti, és beleegyezik a kapcsolatba, az is büntetendő, de már nem erőszaknak, hanem szexuális visszaélésnek hívják, ha a másik fél nagykorú. A beleegyezéssel folytatott szexuális kapcsolat törvényesen 14 éves kortól megengedett.

Egy 12 éves gyerek nem tudja, mi a szerelem

- Egy 12 éves gyerek nem alkalmas arra, hogy felmérjen egy ilyen helyzetet – mondta el a %Ripost%-nak Standovár Sára gyerekpszichológus.

Hozzátette: a 12 évesek még nagyon fantáziavilágban élnek, ugyanúgy képesek „szerelmesek lenni” egy celebbe, mint a szomszéd fiúba. 

Szerinte ebben a korban sok gyerek érezheti azt, hogy szerelmes, amikor egy felnőttől – legyen az apa, nevelőapa, tanár vagy edző- megkapja a figyelmet, amire vágyik. 

Az a gyerek, aki kötődésre vágyik, könnyen mondja azt, hogy ő szerelmes, ha megkapja a vágyott figyelmet.

Ezt általában olyan ember iránt érzi, aki pozitív szereplő az életében, akire fel tud nézni. Viszont ezt a szerelmet nem nevezhetjük valódi szerelemnek.

Annak ellenére, hogy a törvény ezt nem nevezi erőszaknak, csak visszaélésnek, a pszichológus szerint mindenképp erőszakot követ el az, aki 14 év alatti gyerekkel létesít szexuális kapcsolatot.

Ebben az esetben különösen visszatetsző, hogy a saját nevelt lányáról van szó, aki apaként tekintett rá – és közben még ott élt velük nemcsak az édesanya, hanem a kislány húga is…

Januártól szigorították a Btk.-t

Idén január óta 5-15 év börtön jár annak, aki 12 év alatti gyermekkel szexuális kapcsolatot folytat, függetlenül attól, hogy az erőszakkal, vagy a gyerek beleegyezésével történt, és ha az elkövető a gyerek hozzátartozója vagy tanára, orvosa, gondozója. A törvényt tavaly novemberben szigorították.

Woody Allen-nek is volt hasonló botránya

Woody Allent volt felesége, Mia Farrow azzal vádolta az amerikai rendezőt, hogy  molesztálta nevelt lányait: először a még középiskolás, örökbe fogadott Soon-Yit. A sztori azért tűnik hihetőnek, mert Allen később feleségül vette a nagykorúvá vált lányt, aki két gyermeket szült neki…

Ugyanakkor Mia Farrow azt is állította, hogy Allen kisebbik nevelt lányát, Dylant is molesztálta, amikor a kicsi még 7 éves volt. Felnőtt korában Dylan ugyanezt állította.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast