INSIDER

Hihetetlen, mit meg nem tett az 53 éves Mónika, hogy ikrei legyenek

Két grúz béranya szült ikreket egy 53 éves, négygyermekes magyar nőnek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az asszony korábbi gyermekeiből hárman már felnőttek, az eddigi legkisebb pedig 15 éves. Mindannyiukat sokkolta a hír, amikor Mónika és párja bejelentették, mire vállalkoztak.

"Kései világrengető szerelem az oka, mindkettőnknek volt már korábban családja, magától értetődő volt, miután egymásra találtunk, hogy közös gyermeket szeretnénk. Próbálkoztunk természetes módon, orvosi segítséggel, míg végül beláttuk, hogy a lombikprogram és a dajkaanyaság az egyetlen járható út. Ha rajtam múlt volna, megszülöm Adélt és Danit is, láttunk már hozzám hasonló korú kismamát, de az egészségi állapotom miatt lebeszéltek az orvosok" – magyarázta Mónika.

Itthon körbejártak minden intézményt, ám Magyarországon a jogrendszer nem ismeri a béranyaságot, és nagy az előítélet az emberekben.

Az általuk kiválasztott ügynökség mindent megszervezett, az orvosi vizsgálatoktól a megtermékenyített petesejt beültetésén át a megszületett babák honosításáig. Mónika csak annyit árult el, egy baba születése nagyjából egy panellakás árába kerül.

Danit és Adélt egyszer használatos útlevéllel utaztak haza. A bonyodalmak itthon várnak rájuk.

"Grúziában az anyakönyvi kivonaton én szerepelek a gyerekek édesanyjaként. A magyar törvények azonban csak a páromat ismerik el törvényes szülőként, engem nem. Az itthoni iratokra a gyerekek édesanyjaként a grúz dajkaanyák kerülnek, amíg nem változik a jogi szabályozás, ezt muszáj volt elfogadnunk. A korom miatt valószínűleg örökbe sem fogadhatom a saját babáimat, így amíg a törvény nem változik, csak a gyámjuk lehetek" – vázolta a furcsa bürokratikus helyzetet Mónika a Blikknek.

címkék:
És ezeket olvastad már?