INSIDER

HIhetetlen meglepetéseket tartogat az időjárás, ekkor jön a fordulat

Még a jövő hét közepéig kitart a hőség, úgyhogy nem kell azonnal elbúcsúznunk a nyártól.
  • Szerző: Ripost

Szombaton sok napsütésre van kilátás, egy-egy rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar csak a Dunántúlon fordulhat elő. A keleti szél időnként megélénkülhet. Délután 31-36 fokot mérhetünk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra elsőfokú hőségriasztást rendelt el Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére. A zivatar miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében lesz elsőfokú riasztás érvényben.

Vasárnap a Dunántúlon kissé megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Sok lesz a napsütés, legfeljebb nyugaton frissíthetik gyenge záporok a fülledt időt. 30-35 fokos maximumok várhatók.

Hétfőn keleten még kitart a kánikula, nyugaton azonban pár fokkal visszaeshetnek a maximumok, napközben 26-34 fokig emelkedik a hőmérséklet. A nyugati, északnyugati tájakat záporokkal, zivatarokkal, valamint erős, viharos északi-északnyugati széllel hidegfront éri el. Kedden, ennek megfelelően sokfelé szeles, a Dunántúlon hűvös, őszies, a Dunától keletre viszont továbbra is meleg, nyárias időjárás lesz – írja az Időkép.

És ezeket olvastad már?