INSIDER

Hihetetlen: kiderült, honnan irányítják az unokázós csalókat

Sok tízmillió forintot irányíthatnak londoni számlákra az idős emberektől pénzt kicsaló "unokázós" csalók. A rendőrség hadjáratot indított a maffiamódszerekkel dolgozó bûnözők ellen.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Fordulatos rajtaütésen kapták el a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 47 éves B. Ferencet, aki társaival együtt több százezer forintjából forgatott ki egy idős férfit az „unokázós” átveréssel. A férfi egy bűnbanda tagja, és a %% megtudta: a hatalmas csalássorozat hátterében egy offshore cég is érintett, amelynek szálai egészen Angliába vezetnek.

 

Jobbkormányos autót vezetett a tettes

Az egyik bandatag kalandos elfogásának egy olvasónk is szemtanúja volt a budapesti XVIII. kerületben.

- Arra kaptam fel a fejemet, hogy egy autónál több rendőr is intézkedik. Láttam, hogy letartóztatnak egy férfit, aki egy jobbkormányos autóban ült

– mondta a rendőri rajtaütésről neve elhallgatását kérő szemtanúnk. A rendőri akció egy tettenérés volt: a szervezett, hatalmas bűnbanda sorozatban verte át az idős embereket az „unokázós csalás” néven hírhedtté vált módszerrel.

 

Egy siker után, a mohóság miatt buktak le

A banda egy sikeres átverés után, a még nagyobb mohósága miatt vesztett rajta. Múlt csütörtökön sikerült becsapniuk egy, a XVIII. kerületben élő idős embert. A csalók közül egy férfi sírós hangon felhívta a sértettet a mobiltelefonján, és az idős férfi unokájának adta ki magát. Közölte, hogy balesetet okozott és azonnal szüksége lenne kétmillió forintra, amiért egy barátja készségesen el is megy a megbeszélt helyszínre.  

Az idős ember nagyon megijedt, és annyira féltette az unokáját, hogy gyorsan összeszedett 700 ezer forint készpénzt és arany ékszereket, melyeket átadott az ismeretlen barátnak. A találkozó után felhívta unokáját, aki elmondta, hogy ő semmi hasonlóról nem tud és nem okozott balesetet. Ám a csalók másnap is jelentkeztek az idős férfinál, mondván: ismét szükségük lenne kétmillió forintra. Az áldozat ekkor már hívta a rendőrséget, és az ő segítségükkel szervezett újabb találkozót az idegen férfiakkal. A Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai is ott voltak a megbeszélt helyen, és elfogták a tettest, a 47 éves gyáli lakos B. Ferencet.

Szeretnéd tudni, hogy honnan mozgatják a bűnhálózatot? Akkor keresd a keddi napilapot az újságárusoknál! 

címkék:
És ezeket olvastad már?