INSIDER

Hihetetlen, ezt veszik leginkább a magyarok

Hatalmasat nőtt egy év alatt a magyarok vásárlási kedve. Ehhez természetesen az is hozzájárult, hogy jelentősen nőttek a keresetek.
  • Szerző: Ripost

A Központi Statisztikai Hivatal a kiskereskedelmi forgalom februári adatait hasonlította össze az előző év hasonló időszakával. Kiderült, hogy 8,4 százalékos a növekedés.

Gyakorlatilag nincs olyan terület, ahol ne költöttek volna többet a magyarok. A csomagküldő és internetes kiskereskedelem is 8,4 százalékkal haladta meg az az előző év hasonló időszakát, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 3,4 százalékkal nőtt.

A műszaki cikkek és a ruhák is sokkal jobban fogytak, mint egy éve. Előbbi forgalma 11 százalékkal, míg a cipőké és ruhaneműké 14 százalékkal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma 10,8 százalékkal emelkedett.

Bár az elmúlt napokban többször is emelkedett az üzemanyagok ára, 13,8 százalékkal többet tankoltunk, mint egy évvel korábban. Az autósok ugyanakkor nemcsak üzemanyagra költenek, hanem arra is, hogy járműveik még tökéletesebb állapotban legyenek. Ezt jól jelzi, hogy az autóalkatrész üzletek forgalma is jelentősen, 13 százalékkal nőtt.

A teljes forgalom 47 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben csapódott le, 36 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 17 százaléka pedig a benzinkutakon.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?