INSIDER

Hihetetlen, ezt művelték az emberek a sötét moziban

Brutálisan sok szemetet hagynak az emberek a mozi termekben maguk után. A pápai mozi vezetője kiakadt és az interneten dühöngött. "Ez a kép a tegnap esti 20.00 órás Mi címû film után készült az erkély utolsó sorában. Tudjuk, hogy a nassolás manapság szinte elválaszthatatlan része a mozizásnak."
  • Szerző: Ripost

„Azt is tudjuk, hogy bizony leesik néha 1-1 szem popcorn. Sőt, olyan is van, hogy egy egész zacskó kiborul véletlenül. A mozi személyzete ezt minden előadás után feltakarítja, hiszen minden nézőnek joga van a megvásárolt mozijegyért cserébe egy tiszta, kulturált nézőtérre beülni. Az ilyen képek láttán viszont elgondolkodom, hogy nem lett-e átlépve valamiféle határ. Egyáltalán létezik ilyen határ? Vagy a mozi személyzetének mindent fel kell takarítani?”

–írta ki vasárnap délelőtt a Facebookra Micsik Zoltán, a Petőfi mozi vezetője.  A férfi szerint az embereknek meg kellene tisztelniük a mozi dolgozóit legalább annyival, hogy a kukáig elviszik az üres zacskókat.

Az emberek véleménye megoszlik, a kép alatt két tábor csapott össze.  Nem mindenki vélekedik úgy, hogy el kellene maga után pakolni a szemetet, úgy vélik, hogy a mozijegy megvásárlásával kifizetik a takarítást is.

A másik tábor viszont úgy gondolja, hogy ez emberi „parasztság” és szemléletbeli változásra lenne szükség.  Közel ötezren osztották meg a bejegyzést és 1600-an szóltak hozza a témához, vagyis a két tábor nagyon összekapott. A mozivezetőt is meglepte, hogy a téma ekkor érdeklődést váltott ki. Hozzászólásban közölte: megvannak az eszközeik a rendbontók kiszűrésére, a poszttal csak a figyelmet szerették volna felhívni a jelenségre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?