INSIDER

Hihetetlen, ekkora összeget sikkasztott egy férfi

Ügyvezető volt a cégnél, de úgy csinált, mintha övé lenne az egész. Így azt gondolta, teljesen jogosan gazdálkodik a társaság pénzével.
  • Szerző: Ripost

Végelszámolás alatt álló cég videó-és stúdiótechnikai eszközeit szállíttatta külföldre az a holland férfi, akit később a spanyol hatóság átadott a budapesti nyomozóknak, ugyanis a céget illető vagyont elherdálta és sajátjának tekintette.

A 49 éves holland férfi ügyvezetőként dolgozott egy filmgyártással foglalkozó cégnél, amikor is 2012. június 1-jén a társaság autóját a felesége nevére íratta.

Azonban, amikor elrendelték a cég végelszámoltatását a turpisság kiderült és felszólították a férfit, hogy szolgáltasson vissza minden -  a tulajdonában videó- és stúdiótechnikai eszközöket. Ám a gyanúsított ennek nem tett eleget, ugyanis az értékeket sajátjaként Hollandiába szállíttatta.

Emellett további károkat is okozott a cégnek, mivel a társaság számlájáról felvett pénzt nem fizette be a pénztárba, jogalap nélkül engedélyezett kifizetéseket egy másik ügyvezetése alatt álló cégnek, és nem a társaság érdekeinek megfelelően gazdálkodott annak vagyonával - írja a police.hu.

A férfi a társaságnak több mint 260 millió forint kárt okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a holland állampolgár ellen 2018 májusában, először belföldi elfogatóparancsot, majd 2018 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki, ezt követően a hatósági szervek Spanyolországban elfogták.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?