INSIDER

Hihetetlen dolog történt a dabasi tűzoltóságon, erre még nem volt példa

Fennállásának 65.évfordulóját ünnepelte a mai nap a Pest megyei Dabas Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.
  • Szerző: Ripost

Az ünnepségen a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői állományán kívül meghívásra került a város polgármestere, az egyházi felekezetek képviselői, a térség településeinek vezetői, valamint a tűzoltóság személyi állománya.

Fotó: Farkas Zsolt Ceglédi Panoráma

Az ünnepi köszöntők után a Dabasi Múzsák Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szórakoztatták látványos tánctudásukkal a jelenlévőket.

Fotó: Farkas Zsolt Ceglédi Panoráma

A gyermekek előadása után Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Kőszegi Zoltán, a Dabas Város polgármestere egy emléktáblát – amelyet a tűzoltóságra fognak majd kihelyezni – avattak fel, illetve koszorúztak meg, tisztelegve az korabeli és a jelenlegi tűzoltók előtt.

Fotó: Farkas Zsolt Ceglédi Panoráma

Az emléktáblát Balogh Eszter lelkészasszony, az Evangélikus Egyházkerület képviseletében meg is áldotta. A márványtábla leleplezése után egy emléktömlő aláírására is sor került, ezzel is megemlékezve e jeles napra.

Fotó: Farkas Zsolt Ceglédi Panoráma

Az ünnepség zárásaként Kőszegi Zoltán polgármester mondott köszöntőt, egyben megköszönve a városa nevében a tűzoltók áldozatos munkáját.

Fotó: Farkas Zsolt Ceglédi Panoráma

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?