INSIDER

Durva hidegfront közelít az ország felé, ekkor fog lecsapni

Már szerdán gyülekeznek a gomolyfelhők, amik mellett azonban nyugat felől sok fátyolfelhő is érkezhet.
  • Szerző: Ripost

Még szeptember közepén is kitartott a meleg, nyáriasnak mondható időjárás. Ám sajnos már nem sokáig élvezhetjük a jó időt. Pénteken egy hidegfront fog könyörtelenül végigsöpörni az országon.

Szerdán napközben már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan zápor is előfordulhat. A déli, délkeleti szél továbbra is megélénkülhet. Még tovább melegszik az idő: 26-31 fok várható délután, délen többfelé lehet hőség.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak néhol alakul ki zápor, vagy zivatar. Napközben a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. Egyelőre kitart a szeptemberi nyár: 25-30°C valószínű – írja a Köpönyeg.Pénteken átvonul hazánkon a hidegfront, ami már többfelé hozhat jelentősebb esőt és zivatarokat.

A hét utolsó napján és szombaton erősen felhős időre van kilátás, és mindkét nap szórványosan alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar. A szél is feltámad, délen és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Az északnyugati szél főleg pénteken lesz még erős. 21-26°C közé csökken a hőmérséklet, véget ér a nyárias meleg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?