INSIDER

Meglepetéseket tartogat az időjárás: erre kell készülni a napokban

A hétköznapokban még élvezhetjük a napsütést, de hétvégén újabb zivatarokra kell számítanunk. Egy hidegfront fog áthaladni az ország felett.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Délelőtt csak a Kisalföldön és az Alpokalján, később északnyugat felől már egyre nagyobb területen lehet vastagabb a felhőzet.

Legfeljebb az északnyugati határ környékén lehet gyenge csapadék, később a nyugati, majd a délnyugati megyékben valószínű eső, záporeső, a határ környékén egy-egy zivatar is előfordulhat.

Fotó: Pixabay

Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, de a felhősebb északnyugati tájakon 17, 19 is lehet – írja az OMSZ.

Pénteken hajnalban szórványosan lehetnek záporok, zivatarok, majd gyorsan csökken a felhőzet, és mindenhol naposra fordul az idő. Az ÉNy-i szél erős, olykor viharos lesz. 16 és 21 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap a napsütést gyakran zavarják majd gomolyfelhők, és szórványosan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északias szél mindkét nap megélénkülhet. 20 fok körüli értékeket mérhetünk délutánonként.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?