Létrehozva: 2021.09.14.

Herczeg Anita mesél a covid-árvákról – megjelent a Ripost7 legújabb száma!

Megdöbbentő sorsokról, covid-árvákról mesélt a Ripost7-nek Herczegh Anita, az államfő felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke. Ez és sok más érdekesség olvasható a kedden megjelenő Ripost7 hetilapban.

Szülőket, nagyszülőket veszítettek el gyermekek a járvány idején. A kormány megduplázta az árvaellátás minimális összegét áprilisban, de így is vannak, akik nem tudnak gondoskodni magukról. Őket segíti a Regőczi István Alapítvány, amelyet Áder János köztársasági elnök alapított. Erről beszélgettünk Herczegh Anitával, az államfő feleségével, az alapítvány kuratóriumának elnökével. Érintettünk vidámabb témákat is, például hogy ki pucolja és főzi otthon a halat, ki jár szülői értekezletre és ki szólhat bele a magyar first lady öltözködésébe.

Herczeg Anitát mélyen megérintette a gyermekek sorsa Fotó: Ripost

Több mint ezer gyerek maradt árván a járvány miatt

- Közel ezer gyermek van Magyarországon, aki a covid következtében lett árva vagy félárva. Ez hihetetlenül nagy szám. Amikor elhatároztuk, hogy létrehozzuk az alapítványt, akkor négy- ötszáz gyermekről tudtunk, és már ez is aggasztó volt. Mostanra az alapítvány nagyjából az érintett gyermekek felét elérte, ami azt jelenti, hogy már utaltunk nekik egy első, nagyobb összegű gyorssegélyt – nyilatkozta a hetilapnak a köztársasági elnök felesége. – Az alapítvány úgy döntött: a legfontosabb, hogy minél hamarabb kapjanak a családok anyagi támogatást. Az ősz folyamán a kuratórium egy olyan döntési mechanizmust dolgoz ki, amivel megállapítható, melyik család vagy gyermek körülbelül mekkora támogatást kapjon. Mi vállaltan nem egyforma összeget adunk mindenkinek, hanem a szociális helyzettől függően nyújtjuk a támogatást.

Máig fájó sebeket ejtett az őszödi beszéd

Az egész ország döbbenten hallgatta, mit mondott Gyurcsány Ferenc kormányfő a megválasztása után egy hónappal, május 26-án az MSZP balatonőszödi tanácskozásán. Szeptember 17-én lesz 15 éve, hogy nyilvánosságra hozták a beszédet és az tiltakozási hullámot váltott ki, amit vérbe fojtottak. A történteket feldolgozó, Elkúrtuk című filmet október 21-én mutatják be. A producerrel, Kálomista Gáborral a történelemről, személyes élményekről és a politikai krimi műfajáról beszélgetett a Ripost7. Kálomista Gábor szerint az Elk⃰ rtuk történelmi filmnek tekinthető.

A film plakátja

- Megtörtént eseményt mesél el a legjobb tudásunk szerint, mégpedig a hozzánk jutott dokumentumok alapján – mondta a producer. – A film elkészítését komoly kutatómunka előzte meg. Egészen döbbenetes dolgokra bukkantunk, még számomra is meglepő információk derültek ki. Nyugodt lélekkel nem lehet lezárni a múltunkat, ha ilyen események állnak a hátunk mögött. Főképpen úgy nem, hogy az akkori események egyes főszereplői ma is úgy gondolják, hogy mindaz, ami történt, helyes volt. Én ennek éppen az ellenkezőjét gondolom. Egy demokráciában egy kormány, bárhogyan is bújjon Brüsszel védőszárnyai alá, nem teheti meg a népével, amit akkor megtettek Budapest utcáin.

Belmondo szerelmei

Hosszú, két évtizeden át tartó betegeskedést követően feladta Jean-Paul Belmondo szervezete a harcot. A franciák legnagyszerűbb és a világ egyik legnagyobb színésze talán az egyedüli volt, akinek a nevéhez soha egyetlen rossz alakítás sem kötődött. Tökéletesen játszott színpadon, filmvásznon – és a női szívekkel.

Belmondót imádták a nők és ő is a nőket. Fotó: Northfoto

Mindegy, hogy moziban vagy színházban látta az ember, Jean-Paul Belmondo ugyanolyan hibátlan volt drámában, akciófilmben és vígjátékban is. De nemcsak a szakmájának volt kiemelkedő képviselője, legalább ilyen lelkesedéssel és profizmussal hódította meg a női szíveket is. Nehéz lenne megmondani, hogy a nők imádták-e jobban Jean-Paul Belmondót, vagy ő a nőket. Egy biztos, évtizedeken át nem akadt olyan hölgy, aki ne olvadt volna el, amikor meglátta a történelem legpajkosabb mosolyát a legendás francia színész arcán. A pletykák szerint felvállalt párjain kívül a viszonya volt Claudia Cardinale-val, Gina Lollobrigidával és Jeanne Moreau-val is. De nem ők voltak a legfontosabb nők az életében.

Hogy kik, arra megtalálod a választ – és még sok más érdekességet – a Ripost7 kedden megjelenő friss számában. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

metropol.hu

Áll a bál a Forma-1-ben, Ralf Schumacher beleszállt Hamiltonba és Alonsóba

magyarnemzet.hu

Tragédia: váratlanul elhunyt párját gyászolja a klasszis teniszező

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. február 29.: grátisz ez a nap

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Minden magyar a szívéhez kapott, Szoboszlai őrjöngve esett össze fájdalmában

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ma lenne nyolcvanéves minden idők egyik legnépszerűbb magyar énekese

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

„Ez már tényleg sok” – szögeskolbásszal mérgezik a kutyákat Győr-Moson-Sopron vármegyében

INSIDER

Ennyiért lehet idén vonattal az Adriára utazni

INSIDER

Rémes, mit hozott Sándor, de még durvább, amit Józseftől és Benedektől kapunk

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten