INSIDER

Háziorvosok százai terjesztik a homeopátia-szélhámosságot!

Egyértelmûen kiderült, hogy a homeopátia nem hatékony semmire: egy nagy hazugság, amivel átverik a betegeket. Mégis úgy tûnik, minden megy tovább a régiben. Miért tûri az orvosi kamara, hogy "normál" orvosok százai is tovább szédítsék a betegeket?
  • Szerző: Ripost

Egyértelműen kimondta az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete: nincs semmi bizonyíték, hogy bármelyik homeopátiás szer hatásos lenne, sőt! Károsak is lehetnek, hiszen eltántoríthatják a betegeket a valódi kezelésektől.

 

Semmire sem jó színes cukorkák

Ennek ellenére rengeteg magyar háziorvos és szakorvos is tovább terjeszti az áltudományt: betegeiknek a bizonyítottan semmire sem jó bogyócskákat, cseppeket adják – miközben azokban nincs hatóanyag. Nem mást, mint vizet és színes cukorkákat kínálnak gyógyszernek álcázva sok pénzért, maximum a placebohatásban bízva…

Miért nem sürgős az orvosi kamarának?

Csaknem egy hét telt el az európai tudósok állásfoglalása óta, de a Magyar Orvosi Kamara még mindig hallgat. Pedig azt gondolnánk:

azonnal törvénymódosítást kérnek, állásfoglalást írnak, szólnak az orvosoknak, hogy ne kínáljanak kamu gyógyszereket a betegeknek, ne folytassanak kuruzslást közpénzen – de nem történt semmi!

Ezért újra felhívtuk dr. Éger Istvánt, a kamara elnökét, aki tegnap meglepetésünkre csak annyit mondott a  %%-nak: még nem nyilatkozik, hiszen „nem eget rengetően sürgős az ügy”, csak jövő héten fognak ülésezni. Írásos választ is kaptunk: „A Magyar Orvosi Kamara elnöksége még nem alakította ki véleményét a kérdéssel kapcsolatban”.

Mit mondanak a tudósok?

- A homeopátiás szerekben nincs semmilyen hatóanyag

- Nincs semmilyen bizonyíték, hogy bármilyen betegségre hatásos lenne a homeopátia

- Bármilyen állítólagos hatás oka a placebohatás

- Káros is lehet a homeopátia, ha hanyagolják miatta az igazi kezelést

Arról, hogy milyen meglepő dolgot találtunk a normál, államilag támogatott praxisban dolgozó orvosok hirdetései között, valamint, hogy milyen megdöbbentő történeteket meséltek nekünk olvasóink a homeopátiás tapasztalataikról, a keddi napilapban közlünk részleteket!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?