Létrehozva: 2020.02.11.

Házassági tippek a házasság hete arcaitól, megszólal Eszter és Rudolf

Csapatjáték szerelemmel – így szól a 2020-as Házasság hete mottója. Ebben jók Semsei Rudolf és Dobay Eszter, akik 4 gyereket nevelnek és 18 éve házasok.

„Egymásnak kell élni, nem csak a gyereknek”

„ Egy társ más , mint én, neki más okoz örömet, mint nekem”

„Egy életen át kell udvarolni”

„A fiatal párok többsége az esküvőre készül, és nem a házasságra”

„ A házasság szexi!”

Fotó: VivienNaomi Photography/ Family magazin

Eszter és Rudolf, a Házasság hete arcai

Minden évben egy példamutató házaspárt választanak a rendezvény arcainak a szervezők, a Magyar Evangéliumi Szövetség és a Magyarországi egyházak Ökumenikus Tanácsa. A rendezvénysorozat idei arca Dobay Eszter és Semsey Rudolf: 4 gyereket nevelnek és 18 éve házasok.

18 éve házasok Eszter és Rudolf/ Fotó: VivienNaomi Photography/ Family magazin

Nem csak a saját házasságukkal foglakoznak: jegyespárok felkészítését is vállalják. Mint mondják, azért van a legtöbb válás, mert a párok rájönnek, hogy csak a gyerek tartja össze őket. De ha együtt akarnak megöregedni, akkor egymásnak kell élni, nem csak a gyerekeknek.

„Én 17 éves voltam, Rudi 19, amikor megismerkedtünk. Folyamatosan tudtunk egymásról, de csak 22 évesen lettünk egy pár és már több mint 18 éve házasok vagyunk„ - meséli Eszter. „Nagykorú lett a házasságunk” – tette hozzá Rudolf. Amikor eldöntötték, hogy összeházasodnak, nem akartak feltételeket szabni egymásnak, de azt tudták, hogy hasonló az értékrendük.

Eszter és Rudolf 4 gyermeket nevelnek

„Tudni kell, hogy egy társ más, mint én, ami nekem örömet okoz, az neki nem. Például Eszternek az érintés nem a szeretetnyelve, őt zavarja, ha hozzábújok tévénézés közben„ - ecseteli Rudolf. „De tudja, hogy nekem fontos, ezért gyakran kézen fogva sétálunk” – tette hozzá.

„Sok apróságon múlik a sikeres házasság: nem csak a kapcsolat elején, hanem egy életen át kell udvarolni, dicsérni kell a másikat, de az is fontos lehet, hogy lesegítem róla a kabátot – ezek az apró „munkák” meghálálják a fáradozást, érezzük, hogy a másik életre szólóan akar tenni értünk. „ Tenni kell a kapcsolatokért„- erősíti meg férjét Eszter.

Egy kapcsolattal akkor lesz gond, ha elengedik, ha nem foglalkoznak vele és olyankor nehéz visszarántani is. A Házasság hetének arcai arra is oda figyelnek, hogy minőségi időt töltsenek egymással.

A gyerek születése után is megoldják a kimenőket. A családi vacsora különösen fontos az életükben, akkor ülnek le beszélgetni egymással és a gyerekekkel.

„A feleségem nagyon jól tolerálja, hogy későig dolgozom, ha hétig nem érek haza, akkor később vacsorázunk ”- mondta Rudolf. A kicsi és a kamasz gyerekek is bekapcsolódnak, ilyenkor másfél órát együtt vagyunk, ez egy töltődési pont mindannyiunknak – tette hozzá.

„Ezért is választottuk a csapatjáték szerelemmel mottót, mert a csapatjátékot nagyon fontosnak tartjuk„ - mondták el. „Mi ebben vagyunk nagyon erősek” – tette hozzá Eszter. „Folyamatosan energiát kell bele fektetni, nem elég a kapcsolat elején tudni, hogy mit szeret a másik, mert ezek folyamatosan változhatnak„ - magyarázta Eszter. Nem csak a saját házasságukkal törődnek, jegyesfelkészítő kurzust is tartanak, fiatal párokat hallgatnak meg és adnak tanácsot nekik. „A párok többsége az esküvőre készül és nem a házasságra” – jegyezte meg Eszter. A kurzusokon kötetlen beszélgetésben a szeretetnyelvekről, a konfliktusokról és a gyereknevelésről is beszélgetnek a leendő házasokkal.

„A házasság szexi„ - foglalja össze Rudolf. „ Sokkal másabb, mint önmagában az együttélés. Más dimenziót kap a kapcsolat, egy életre szóló eskü. Ennek hatására másképp kezeli a krízishelyzeteket az ember ”- vélekedik. Szerinte nem csak a két félnek, hanem a gyerekeknek is biztonságot ad, ha szüleik házasságban élnek. Egy barátja példáját is elmesélte, aki 7 év után most kérte meg a barátnője kezét, és nincs ugyan gyerekük, de azóta nem csak párnak, hanem családnak érzik magukat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Xavi meggondolta magát, újabb elképesztő fordulat

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

magyarnemzet.hu

Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

ripost.hu

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Ezek a nők isznak a legkeményebben a Covid-járvány óta - Mutatjuk, hogy kik ők

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: „Panaszkodás helyett dolgozni kellene! Változást Budapesten!”

INSIDER

Budai Gyula: a NAV nyomoz a Lánchíd felújítása ügyében

INSIDER

Fontos: Itt vannak a kormány legújabb bejelentései - Videó