INSIDER

Brutális fordulatot vesz az időjárás: hózáporok csapnak le az országra

Szombaton még tavaszias időnk lesz, de vasárnap már jön a változás. Még havazásra is számítani kell.
  • Szerző: Ripost

Szombat hajnalban, reggel az ország déli felén több helyen számíthatunk esőre, mely délelőtt mindenhol eláll. Délután számottevő csapadék már sehol sem várható. Hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Sokfelé élénk, északon, északnyugaton és nyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalra átmenetileg helyenként pára, köd képződhet. Reggel -1 és +6, délután 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnapra egy hidegfront érkezik, így többfelé számíthatunk esőre, záporokra, délnyugatra kiadósabb eső jöhet. Élénk, erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Nemzeti ünnepünkön, azaz hétfőn a Dunától keletre felhős, borongós időre van kilátás, a keleti, északkeleti határ mentén kisebb eső is előfordulhat. A Dunántúlon viszont szakadozottabb lehet a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, de nyugaton átmenetileg egy-egy gyenge zápor kialakulhat. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 7-12 fokot mérhetünk.

Kedden a napos időszakokat elszórtan futó záporok zavarhatják meg, a magasabb tájakon esetleg hózáporok is előfordulhatnak, miközben keleten, északkeleten tartósabban felhős, borongós lehet az ég. A szeles időben 5-11 fokra van kilátás. Szerdán a napos-felhős időben elszórt záporok, hózáporok ismét előfordulhatnak. Továbbra is élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 5-10 fokot mérhetünk – írta az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?