INSIDER

Határozati javaslatot nyújt be a Fidesz a kötelező kvóták elutasításáról

A Fidesz-frakció elutasítja azt az Európai Parlamenti határozatot, amely felső korlát nélküli, kötelező betelepítést akar rákényszeríteni az Európai Unió minden tagállamára. Ez ügyben országgyûlési határozati javaslatot terjesztenek elő még a héten.
  • Szerző: RIPOST

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetőjekijelentette: a magyar Országgyűlésnek is döntő beleszólása kell, hogy legyen abba, milyen elosztási rendszert akar elfogadni az EU.

Kizárólag nemzeti hatáskör

"A kvótarendszer már csődöt mondott, ezért kár ezt továbbra is erőltetni.  Kizárólag magyar nemzeti hatáskör az, hogy bevándorláspolitikai kérdésekben döntsünk" - fogalmazott Gulyás Gergely. Közölte:

elutasítják azt az uniós döntéshozatali mechanizmust, amelynek első lépéseként az EP minden Európába érkező menedékkérőt felső korlát nélkül osztana szét.

Kifejezetten Magyarországot fenyegetik

Hozzátette, hogy ez ráadásul azoknak az országoknak lenne a legsérelmesebb, amelyek eddig nem vagy csak nagyon kevés embert fogadtak be, azaz kifejezetten Közép-Európát és azon belül Magyarországot fenyegeti ez a döntés. Szavai szerint

az EP-határozat mögött "a Soros György által meghirdetett bevándorláspolitikai szemlélet" áll.

Hadházy nem érti

Gulyás Gergely arra hívta fel az ellenzéki képviselőket, csatlakozzanak a Fidesz-KDNP-frakcióhoz a felső korlát nélküli betelepítési kvóták elutasításában. Azzal kapcsolatban, hogy az LMP-s Hadházy Ákos kamunak minősítette a visszaküldött nemzeti konzultációs ívek számát, Gulyás Gergely azt mondta:

Hadházy Ákos vagy tudatosan állít valótlant, vagy "képességei folytán nem sikerült egy nem túl bonyolult eljárásmódot megértenie". A postán visszaérkezett és a feldolgozott kérdőívek száma ugyanis értelemszerűen eltér, hiszen először beérkezik a boríték, majd azt felbontják, és ezután értékelik ki a kérdőívet - közölte.

 

És ezeket olvastad már?