INSIDER

Hatalmas fogás, kézre kerültek az ajtóégetős betörők

A háromfős banda országszerte több családi házba jutott be, ahonnan pénzt és értékeket vitt magával. De a rendőrség rajtuk ütött és elfogta őket.
  • Szerző: Ripost

Közös akció keretein belül elfogták az ajtólapégetős betörőket!  

Ahogyan azt a %% is megírta: újfajta betörési forma terjed országszerte. A betörők módszere nagyon egyszerű, kiválasztják a műanyag ajtókból készült bejárati nyílásokat, kiégetik azok zárját és bejutnak az értékekért, ám most rajtuk ütött a rendőrség! Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága munkatársainak összefogása nem volt eredménytelen, ugyanis az ország több területén „garázdálkodó” háromfős társaságot a napokban elfogták.

Egy éjszaka alatt több betörés

Amerre jártak, mindenhova bementek az értékekért. A Paksi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy helyi férfi ismeretlen tettesek ellen, akik 2019. április 5-én az éjszakai órákban a műanyag bejárati ajtót kiégetve bejutottak házába, ahonnan laptopot és pendrive-ot loptak el, majd a ház udvarán parkoló autóból szintén pendrive-ot, USB-kábelt és készpénzt vittek magukkal. A betöréses lopás helyszínének közelében ismeretlenek megkíséreltek betörni ajtólap égetésének módszerével egy másik családi házba is. Ugyanezen az éjszakán szintén Pakson, egy az utcán parkoló személygépkocsi ablakát törték be ismeretlenek, és abból iratokat és készpénzt loptak el.

Kiderült, a rablóbanda budapesti

Az esetek kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság látókörébe került egy budapesti társaság, akik az adatok szerint az ország számos pontján követhettek el hasonló módszerrel bűncselekményeket. Az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Tolna megyei rendőrök a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen, szervezett akcióban, Budapesten elfogták a háromfős bandát – közölte a police.hu.

Megbilincselték őket

Gyanúsítottként hallgattak ki egy 22 éves budapesti nőt, annak 36 éves élettársát és egy Gyálon élő, 28 éves férfit. A 36 éves budapesti férfival szemben több elfogatóparancs is érvényben volt, ezért őt kihallgatását követően börtönbe szállították. A 22 éves nőt és a 28 éves férfit a paksi rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztették letartóztatásukat.

 A betörések kapcsán a további eljárást a Paksi Rendőrkapitányságon folytatják le.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?