INSIDER

„Hatalmas csoda, hogy még él” – mondták az orvosok a férfinak

Nagy összefogás kezdődött a Facebookon egy újmohácsi családért. Minden egyes nap a túlélésért küzd Láng Barbara és élettársa, V. Csaba, miután balszerencsék sora érte őket az évek során.
  • Szerző: L.A.

A pár küzdelmei 5 éve kezdődtek, amikor az orvosok kétoldalú agydaganatot állapítottak meg Csabánál, ami miatt bármikor beállhat nála az agyhalál. A férfi ráadásul később sztrókot kapott, ami ráment a beszédére, cukorbeteg, izomsorvadásban szenved, valamint keringési zavarok után a lábát is amputálták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Csabát nem műtik meg, mert 50-50 százalék az esély arra, hogy felkel-e a műtőasztalról. Az orvosok 3 éve azt mondták, búcsúzzak el tőle, most pedig, hatalmas csoda, hogy még él. 24 órán át vele kell lennem, így dolgozni sem tudok. Megterhelő és fárasztó, hogy napi szinten az ellátása mellett még a háztartást is vezetem” – mondta a -nak fájdalommal a hangjában Barbara.

A pár, bár szeretetben él, abból nem tud megélni: a fogyatékossági támogatásból és az ápolási díjból tüzelőre már nem jut pénz. Január 20-án ráadásul lejár a bérleti szerződésük, amit krízishelyzetre kaptak az önkormányzattól, így utcára is kerülhetnek. Barbara, utolsó elkeseredésében most a közösségi oldalon kért segítséget.

„Leginkább tartós élelmiszerre és tüzifára lenne szükségünk, amiből már csak egy hétre elegendőnk van. Emellett az amputálás után Csabának fontos lenne a tiszta környezet, így a tisztálkodó- és tisztítószereknek is nagyon örülnénk” tette hozzá Barbara. A párért hatalmas összefogás indult a Facebookon: posztjukra egy-két óra alatt ezernél többen is reagáltak, és rengetegen küldenek nekik tűzifára és tisztítószerekre valót.

És ezeket olvastad már?