INSIDER

Három ujja roncsolódott az ajándék petárdától egy szekszárdi fiúnak

A másodperc törtrésze alatt megváltozott a 21 éves, Szekszárdon élő Nádasi Martin élete, amikor a kezében felrobbant egy petárda. A fényképésznek tanuló fiatal a barátaival füstbombás fotózásra készült. Egy cseh cégtől rendelték meg a kelléket, de arra nem számítottak, hogy a dobozban "ajándék" petárda lesz. Martin maga mesélte el a Ripostnak, mi történt.
  • Szerző: Ripost

Martin visszaemlékezni sem szeret arra a napra. Március 22-én a barátaival egy kutyát akartak lefotózni füstbombákkal a szekszárdi Sötétvölgyben.

Ártalmatlan fotózást terveztek

- A barátom egy cseh cégtől rendelte a füstbombákat, én addig még sosem dolgoztam füsttel. Kinyitottuk a dobozt, nézegettük, hiszen sokfajta színűt rendeltünk. Ekkor megláttuk, hogy van egy, ami a többihez képest jóval kisebb. Azt hittük, ajándék.

Martinban fel sem merült, hogy az ajándék veszélyes lehet.

- Nyugodt szívvel a bal kezembe fogtam, meggyújtottam és vártam a füstöt. Ekkor váratlanul hatalmasat robbant! Olyan volt, mint a háborús filmekben. Amikor egy kicsit kitisztult a kép, láttam, hogy a barátaim kétségbeesett arcot vágnak és fogják a fejüket. A kezemet melegség öntötte el és folyt rajta valami. Akkor vettem észre, hogy dől belőle a vér.

Eltörtek és véreztek az ujjai

Martint a barátai azonnal a sürgősségire vitték.  

- Mivel a bal kezemben tartottam a petárdát és közben hátrafordultam a fotósok felé, a jobb fülem is megsérült

– mondta a fiú.

– A dokinak is kiabálnia kellett velem, alig hallottam. Kiderült, hogy három ujjam megsérült, kettő szilánkosra tört, amit begipszeltek. Mindegyiknek a végéből leszakadt valamennyi, vissza se tudták varrni. Azóta rendbe jött, de a hegek valószínűleg örökké megmaradnak. A hüvelykujjam fáj a legdurvábban, olyan, mintha ötször ráütöttem volna kalapáccsal.

Magyarázkodik a petárdát küldő cég

A kórházban bepánikoltam, hogy derékba tört a karrierem. Hogyan tudok fotós munkákat vállalni szétroncsolt kézzel? Lefoglalt esküvőim vannak, a fotós szezonig rendbe kell jönnöm! Írtam a cégnek, de semmire sem jött válasz. Hívtam őket, rám tették a telefont. Nem akarok semmi többet, csak azt, hogy mindenki, aki külföldről rendel pirotechnikai eszközt, legyen nálam óvatosabb!

A %% is megkereste a cseh céget. Csehországban a petárda nincs betiltva, ennek ellenére a cég képviselője lehetetlennek tartja, hogy azt adjanak ajándékba.

- Durranót szoktunk ajándékozni, ami veszélytelen

– mondta a cseh cég magyarul is beszélő munkatársa.

– Az említett társaság sokszor rendelt nálunk, elképzelhető, hogy egyik alkalommal ők rendelték a petárdát. Sajnálom, ami történt, de nem a mi hibánk – vélekedett.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?