INSIDER

Három évig eltűntként keresték az ötéves kislányt, most együtt tölthette a karácsonyt édesanyjával

A kislány mindössze másfél éves volt, amikor egy láthatás alkalmával apja elszakította édesanyjától. Most pszichológus kezeli, hogy feldolgozza a traumát.
  • Szerző: Ripost

2017 őszén egy láthatásról vitte magával a kicsit apja Ausztriába, mondván exe veszélyezteti a gyermeket. Bár első fokon az apuka nyerte meg a gyermekelhelyezési pert, tavaly tavasszal jogerősen az édesanyának ítélték oda. A kislány azonban mégsem térhetett haza, végül már a rendőrség is körözést adott ki rá, és eltűntként keresték.

A kislányt végül december 12-én találták meg az apa rokonainál, innen vihette haza végre édesanyja a hatalmas traumát átélt kislányt.

„Jól töltötték a karácsonyi ünnepeket, és az elmúlt hetekben egymásra találtak. Elmentek gyermekideg-gyógyászhoz, aki azt mondta, hogy Lilla jó adottságokkal rendelkezik, nincs vele probléma. Holnap egy pszichológust is meglátogatnak, hogy kiderüljön, menjen-e Lilla óvodába, hasznos lenne-e számára, hogy vele egykorú gyerekek között is legyen”nyilatkozta a Blikknek dr. Volni Emese, az édesanya ügyvédje, aki azt is elárulta, hogy Lilla eleinte csak igennel és nemmel válaszolt édesanyjának, de lassanként szépen megnyílt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?