INSIDER

Hamarosan vádat emelhetnek a zaklatási ügybe keveredett volt MSZP-s politikus ellen

Nagyon rövid időn belül befejezik az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsított Donáth László elleni nyomozást, így hamarosan vádat emelhetnek a volt szocialista politikus ellen.
  • Szerző: Ripost

Heteken belül lezárul a momentumos Donáth Anna édesapja ellen folytatott büntetőeljárás rendőrségi szakasza, az aktákat pedig rövidesen megküldik a felügyeletet ellátó és a nyomozást irányító ügyészségnek, így hamarosan a vádemelésre is sor kerülhet – tudta meg a PestiSrácok.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTI Fotó: H. Szabó Sándor

„A nyomozás még a nyomozó hatóság előtt van folyamatban. Az ügyészség álláspontja szerint a nyomozás rendőrségi része befejezhető, az érdemi ügyészi döntést az iratok ismertetését és az ügyiratok ügyészségnek történő megküldését követően lehet majd meghozni„ - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Mint az köztudott, tavaly ősszel botrányos történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból: az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki tizenhat éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és akinek befolyásától tartottak az érintettek. Az egyik dolgozó azonban szembeszállt az egykori politikussal és feljelentette őt. Az ügyben még tavaly júniusban nyomozás is indult a volt szocialista politikus ellen, aki először csak annyit ismert el, hogy könnyű testi sértés miatt hallgatták meg. Nagyot hazudott, hiszen még az ügyészség is megerősítette, hogy az ügy érintettjét a PestiSrácok.hu-n közölt cselekményekkel gyanúsították meg.

Donáth László a botrány kirobbanása után rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, pedig az ügyben még pszichológus szakértőt is kirendeltek, aki meghallgatta a feljelentő sértettet. Elkészült a szakvélemény, amely álláspontjuk szerint a Donáth Lászlóval szembeni megalapozott gyanút erősíti, amely, úgy tudni, azóta sem gyengült.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?