INSIDER

Hamarosan mindenhol fehér lehet a táj: ekkor érkezik a nagy havazás

Jobb, ha előkészíted a nagy kabátot és a kesztyűt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Vasárnap

Marad a borongós idő, miközben nyugat felől újabb csapadéksáv érkezik, ezért egyre többfelé ered el az eső – írja a Köpönyeg. Este egy újabb hullám érkezik délnyugat felől, ekkor a Dunántúlon már egyre növekvő eséllyel válthat havas esőbe, hóba a csapadék. Összességében nagy területen gyűlhet össze jelentős mennyiség – teszi hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eleinte a DK-i, majd később az ÉNy-i szél élénkül meg. 4 és 11 fok között változik a csúcsérték

Fotó: Pixabay

Hétfő

Reggelig szórványosan lehet egyre inkább szilárd halmazállapotú csapadék: havas eső, hó. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, de délután is még lehetnek hózáporok, jégdara záporok. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet – télies időnk lesz.

Kedd

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan lehet havas eső, majd estefelé az északi tájakon tartósabb csapadék is lehet: nagyrészt havas eső, de a hegyekben havazhat. A kezdetben még viharos ÉNy-i szél DNy-ira fordul és mérséklődik. Reggel -3, délután +3°C körül valószínű a hőmérséklet.

Szerda

Borultságig növekszik ismét a felhőzet, és sokfelé várható csapadék: eleinte hó, majd havas eső, eső. +5, +6 fok köré enyhül az idő. A délnyugati szél élénk marad.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?