INSIDER

Hamarosan indul az állami nyugdíj előtakarékossági program

Az állami nyugdíj előtakarékosságra, az adózás egyszerûsítésére és a kismamák munkába állásának ösztönzésére vonatkozó javaslatokról tárgyal holnap a kormány - jelentette be Varga Mihály, pénzügyminiszter.
  • Szerző: Ripost

Elfogadta a versenyképességről szóló javaslatcsomagot a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT), így többek közt még idén kidolgozzák az állami nyugdíj előtakarékosságra vonatkozó koncepciót, és jövőre elindulhat a program – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

A pénzügyminiszter jelezte: a versenyképességi tanács olyan programot állított össze, amely konkrét határidőket is kijelöl felelősökkel, hogy a kormány legalább negyedévente nyomon kövesse a versenyképességi csomag megvalósulását.

Az új állami, nyugdíj-előtakarékossági célú kötvény koncepcióján most dolgoznak, és remélhetőleg jövőre az Államadósság Kezelő Központ megjelenik a piacon a konkrét termékkel.

A tanács által elfogadott program hat fő területen tesz javaslatot konkrét lépésekre. Ezek között szerepel az adózás egyszerűsítése, az adóadminisztráció gyorsítása, a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzése, a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítása és az oktatásnak a gazdaság igényeihez való hozzáigazítása. Meg kell erősíteni az egészségügyi alapellátást, továbbá szükség van a prevenciós programok javítására, kiszélesítésére.

Csökkenteni szeretnék a munkaerő költségeit, így például a szociális hozzájárulási adót is tovább csökkentik.

 

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?