INSIDER

Halálos tűz Novajon, a méhész felesége kivetette magát az ablakon

Felcsaptak a lángok, robbanás is történt. A méhészmester életét már nem lehetett megmenteni, párja pedig súlyosan megsérült.
  • Szerző: Ripost

Rejtélyes tűzesetben vesztette életét egy méhész, felesége az emeleti ablakból kiugorva menekült meg a lángok elől. A szakértők vizsgálják, hogy szándékos gyújtogatás történt-e.

Elfeketedett, üszkös romok maradtak csupán abból a novaji családi házból, amely két napja még otthona volt a köztiszteletben álló K. József családjának. Miután felcsaptak a lángok az alsó szinten, egy robbanás is történt, a tűz egy melléképületre és két kocsira is átterjedt. A családfő, József az alsó szinten hunyt el, míg felesége, a felső szinten pihenő Katalin arra ébredt, hogy szobája égő katlanná válik. Hogy életét mentse, kivetette magát az emeleti szoba ablakán.

"Azt hallottuk, hogy lezuhant, de a brutális ütés ellenére azonnal felült, és még volt annyi lélekjelenléte, hogy valahogy átbotladozzon a szomszédba segítséget kérni" – mondta a Borsnak egy szemtanú. Katalint súlyos sérülésekkel vitték kórházba, de állapota stabil.

A helybeliek szerint isteni szerencse, hogy a házaspár két gyermeke épp a nagyszülőknél volt. Sokak szerint a tűz sem véletlenül ütött ki.

A lap megkeresésére a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte: jelenleg is folynak a szakértői vizsgálatok, ezekből derülhet ki, hogy történt-e szándékos gyújtogatás. A helyi önkormányzat gyűjtést is szervez a bajba jutott családnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?