INSIDER

Halálos lakástűz: meghalt egy ember Érsekvadkerten

Hét tűzoltó érkezett a helyszínre, a sérülten már nem tudtak segíteni.
  • Szerző: Ripost

Meghalt egy ember lakástűzben a Nógrád megyei Érsekvadkerten – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t. Mukics Dániel közölte: nem sokkal dél előtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Érsekvadkerten, a Rákóczi úton egy idős ember többszöri jelzésre sem nyitott ajtót, a ház ajtaja pedig kormos.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

lakástűz

Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

Néhány percen belül két járművel hét tűzoltó érkezett a helyszínre és behatolt az épületbe, és ott egy földön fekvő embert talált, akin már nem lehetett segíteni. A hetvenöt négyzetméteres parasztházban egy korábbi tűz még izzó nyomai voltak láthatók. A konyhában egy ágyat, egy fotelt, az ajtófélfát és a konyha feletti födémet érintette a három négyzetméteren pusztító tűz. A tűzoltók a födém még izzó részeit eloltották. A katasztrófavédelem a tűz körülményeit még vizsgálja.

A szóvivő közleményében kitért arra is, hogy egy lakástűznél nem a hő, hanem a mérgező füst belégzése vezet tragédiához, ezért életmentő lehet egy füstérzékelő, amely hangos sípolással figyelmeztet a veszélyre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?