INSIDER

Szívszorító: elvesztette anyukáját a halálos kórral küzdő 12 éves Zsombor

Szívszorító történetet osztott meg egy édesapa: kisfia, a halálos kórral küzdő 12 éves Zsombor gyógykezeléséhez kér segítséget. Ráadásul egyedül neveli a gyermekeit, édesanyjuk meghalt autóbalesetben.
  • Szerző: Ripost

Meglehetősen nehéz a halálos kórral küzdő 12 éves Zsombor és családjának élete: édesapja nővérével együtt egyedül neveli őket – derült ki abból a levélből, amit a férfi a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak írt nemrég.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Decemberben életünk egyik legnehezebb időszakát éltük meg, közlekedési balesetben elveszítettem a feleségem, két kiskorú gyermekem édesanyját. Zsombor 12 éves, nővére középiskolás. Még magunkhoz sem tértünk, amikor azzal kellett szembesülnöm, hogy fiam betegsége miatt újabb rémálom kezdődött el számunkra” – írta a férfi, majd azt is elmondta: Zsombor karján júniusban kiütésekhez hasonló, tűszerű bevérzések jelentek meg, a vérvételt követően azonnal a debreceni hematológiára kerültek.

Zsombor MDS beteg, mellette gyászolja édesanyját!
Édesapja...

Közzétette: Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány2021. január 30., szombat

Több csontvelővizsgálata is volt, azok alapján nagy valószínűséggel MDS a betegsége, ami Mielodiszpláziás szindrómát jelent. Miután ez rosszindulatúvá válhat, így tovább küldték őket a miskolci csontvelő transzplantációs osztályra. Számtalan vizsgálat történt, felvetődött az immunterápia, majd a csontvelő-átültetés szükségessége.

„Most már ott tartunk, hogy 2020. októberében a csontvelő transzplantáció megtörtént, a donor egy Lengyel 20 éves férfi volt. Jelenleg egy hónapja itthon tartózkodunk. Próbáljuk elfeledni a transzplantációval járó rossz dolgokat! Hetente kell egy alkalommal Debrecenből Miskolcra menni kezelésre, vizsgálatra a bizonytalanul működő 19 éves gépkocsinkkal. A transzplant után 100. napnál járunk a vérkép még nem tökéletes, de bízunk benne hogy idővel minden helyre rázódik. Sajnos dolgozni nem tudok, mivel Zsombort nem lehet felügyelet nélkül hagyni, ezért táppénzen vagyok, de ez a megélhetéshez nagyon kevés. Zsombor iskolai tanulmányait is csak magántanárral tudná folytatni, ami nagyon költséges! Arra kérném önöket hogy a kilátástalannak tűnő, de remélhetőleg átmeneti helyzetünket lehetőségükhöz képest segítsék!„ írta kétségbeesve az édesapa.

Aki szeretne segíteni a kisfiún és családján, minden információt ITT megtalál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?