INSIDER

Halálos kórházi műhiba: kikötözték a pszichiátrián és félrekezelték a 21 éves fiatalt

A szakértői vélemények is kimondják, totálisan félrekezelték Árpádot. Ráadásul amikor tiltakozott, ki is kötözték a pszichiátriai osztályon,
  • Szerző: Ripost

Dóráné Bíró Sára (56) nem adja fel, és tovább harcol igazáért. Az asszony fia, Árpád az egyik Pest környéki kórház pszichiátriai osztályán halt meg. Az anya a napokban kapta kézhez az orvos szakértői véleményt. A dokumentum szerint a drogosként kezelt fiú „kiinduló diagnózisa hibás volt, mivel Árpádnál a pszichoaktív anyagok okozta megvonási tünetek nem álltak fenn” – olvasható a szakvéleményben. Az irat kitért arra is, hogy a többek között magas, 40 fok fölötti láztól szenvedő fiút nem a pszichiátrián, hanem az intenzív osztályon „lett volna ajánlatos” kezelni.

Ehelyett drogfüggőknek való gyógyszerekkel kínozták a gyerekemet – háborgott Sára. – Ügyet sem vetettek arra, hogy a kisfiam másfél napig üvöltött fájdalmában. A poklot járhatta meg, mielőtt meghalt: számára ez a másfél nap maga az örökkévalóságig tartó szenvedés volt! – sírta el magát az asszony.

Az édesanya gyermekét bepelenkázva és kikötözve látta utoljára a kórház pszichiát­riai osztályán

Hiába könyörögtem, hogy mentsék meg, senki nem segített rajta. Drogosként kezelték, de nem volt az! A papírok is ezt bizonyítják! – mondta az anya a Blikknek.

 

A vizsgálati anyagban leírtak miatt Dóráné ügyvédhez fordult, pert indít a kórház ellen. Mint mondta: tudja, hogy ez nem hozza vissza gyermekét, de szeretné, ha a felelősök megkapnák méltó büntetésüket.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?