INSIDER

Halálon túli szerelem: 75 éve visz virágot kedvese sírjához a budapesti bácsi

Még az elmúlás sem állhat a rejtélyes udvarló érzelmei útjába. A fiatal Márk pedig úgy döntött, megkeresi elhunyt rokona örök szerelmét.
  • Szerző: Ripost

Méghogy a halálon túli szerelem csak a romantikus lányregényekben létezik! Óriási tévedés, és a bizonyítékért nem kell messzire utazni: a történet színhelye Magyarország.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ez egy szomorú és egyben szép történet lesz” – indított egy budapesti zárt Facebook-csoportban Márk, aki elhatározta, hogy felkutatja elhunyt rokona fiatalkori szerelmét. A megható szerelem még a '40-es években kezdődött, és úgy tűnik, azóta sem múlt el.

„Nagyapámnak volt egy nővére, aki sajnálatos módon elhunyt 1946-ban 19 évesen. Palásthy Kornéliának hívták. Akkoriban volt egy udvarlója, Hámori Miklós. Őt szeretném megtalálni, hátha van rokona a csopiban” – írja Márk, hozzátéve: hogy az akkor 21 éves Hámori Miklós azóta is hordja a virágot elhunyt kedvese sírjára, aki anno Rákosligeten lakott.

A 27 éves férfi a -nak elmondta, a nagyapja, Levente évekig őrizte magában testvére emlékét, anélkül, hogy megosztotta volna, míg végül tavaly mesélt neki Kornéliáról.

„Egy éve tudtam meg, hogy volt a nagypapámnak egy nővére. Mivel nagyon korán elment, valahogy sosem került szóba vagy nem említette.”

A romantikus poszt sokakat megérintett, ám akadtak kételkedők is. Van, aki a most 96 éves Miklóst túl idősnek tartja ahhoz, hogy virágot vihessen elhunyt kedvese sírjára, de Márk szerint nincs lehetetlen.

75 éve mindig visz virágot elhunyt szerelme sírjára egy budapesti férfi

Fotó: Facebook

„Az én nagypapán 89 évesen tavaly nyáron fára mászott, hogy cseresznyét szedjen, innentől kezdve nincs lehetetlen” – írja.

Nagyon meghatotta a 75 éve tartó szerelem

„Ez az ember mind a mai napig virágot visz a nagyapám nővérének a sírjára. Számomra ez megható, hogy ennyi év elteltével is gondol a szerelmére. Akkoriban ha azt mondták, hogy örökre szeretlek az tényleg úgy volt” – írja a férfi, aki lapunknak hozzátette: nagyon bízik benne, hogy a nagyapja, Levente és Miklós végre találkozhatnak. „Ő az egyetlen ember, aki még emlékszik és őrzi Kornélia emlékét. Tudnának miről beszélni!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?