INSIDER

Halálfélelme volt a Ryanair utasainak: két magyar is ült a gépen

Életük legrémesebb repülésén vannak túl azok a magyarok, akik a Ryanairrel utaztak Budapestről Edinburgh-ba.
  • Szerző: Ripost

Mint megírtuk, több utas is összeesett, két fiatalt pedig mesterségesen kellett lélegeztetni a Ryanair Budapestről Edinburgh-ba tartó járatán az egyik utas szerint. Légzőkészülékekről és újraélesztésekről szóltak a hírek, miközben a légitársaság szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, a repülőgép személyzete orvosi segítséget kért, miután két utas rosszul lett. A járat rendben leszállt a skót városban, ahol orvosok várták őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Blikk most arról ír, hogy több magyar is utazott a repülőn, köztük Markovics Attila, aki egy pánikoló és zokogó stewardessre kapta fel a fejét.

„Annyit láttam, hogy kétségbeesve rohangál a személyzet, lefektetnek valakit a székek közé, majd elkezdik újraéleszteni. Viszont a hatalmas turbulencia miatt mindenkinek vissza kellett ülnie a székébe, visszacsatolták a lányt is. Ekkor újabb ember lett rosszul, őt oxigénpalackra kötötték – számolt be a Blikknek a Skóciában élő Attila. Egy másik magyar azt mondta, ő sem érezte jól magát az út alatt.

„A felszállás után másfél órával elkezdett fájni a fejem, rossz volt a közérzetem, hirtelen nagyon melegem lett. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a közelemben valaki elájult. Gondoltam, nagy lehet a baj, mert a légiutas-kísérők fel-alá szaladgáltak a széksorok közötti szűk folyosón egy mobil defibrillátorral és oxigénpalackokkal. A hangosbemondóban is kérték, hogy ha utazik orvos a gépen, az menjen segíteni a roszszul lett utas ellátásában” – emlékszik a rémisztő útra a magyar utas, aki szerint az is hozzájárult a pánikhangulathoz, hogy semmiről nem tájékoztatta őket a személyzet.

Ez még nem minden: az utasok féltek, hogy meghalnak, ugyanis a pilóta valószínűleg a rosszul lévő utasok miatt döntött úgy, hogy a szokásos 20 percig tartó landolási műveletet meggyorsítja és 5-10 perc alatt letette a gépet a viharos szélben.

„Sosem volt még ilyen halálfélelmem, pedig már rengetegszer repültem. A pilóta többször nagy gázt adott és húzta fel-le a gépet, mindenki imádkozott, azt hittük, meghalunk, pokoli volt„ – mondta Attila.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?