INSIDER

Hajszalon múlt egy újabb maláj gép tragédiája

Rémisztő hangot hallottak az utasok, és a gép hosszú perceken keresztül rázkódott.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nem lehetett könnyű azoknak, akik a Malaysia Airlines Sydney-ből Kuala Lumpurba tartó gépén ültek csütörtökön. Az utasok hangos kopácsolásra lettek figyelmesek a hajtómű felől, és az ehhez  kapcsolódó hosszas rázkódás sem valószínű, hogy különösképp megnyugtatta volna őket. A pilóták nem tudták, hogy mi lehet a baj, így úgy döntöttek, leállítják a hajtóművet és kényszerleszállást hajtanak végre az ausztrál sivatag közepén fekvő Alice Spring repülőtéren. A fedélzeten 224 utas tartózkodott – írja az MTI.

Mindenki épségben földre érkezett, de az éjszakát Alice Springs repülőterén töltötték. A légitársaság később az incidensért elnézést kért.

Az egyik utas, Mohammad Nogheib elmondta:

az életemet féltettem, amikor a hajtómű furcsa hangokat adott ki.

Egy másik utas szerint a gép öt percen át hevesen rázkódott. Az elmúlt években a malajziai légitársaságnál nem ez lett volna az első tragédia. Még 2014 márciusában 227 utassal és 12 fős személyzettel tűnt el a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járat, aminek a körülményeit még a mai napig nem sikerült tisztázni.

De nem ez volt az egyetlen különös eset, ami a cég gépével történt. Szintén 2014-ben orosz szeparatisták lelőtték a cég Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó gépét, a fedélzeten tartózkodó 298 ember életét vesztette.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?