INSIDER

Bekeményít az időjárás: esténként már mínusz fokok jönnek

Napközben sem lesz túl meleg, de este és hajnalban már fagyni fog.
  • Szerző: Ripost

A kora esti óráktól egyre vastagabb felhők érkeznek nyugat, északnyugat felől, majd éjszaka a felhősödés inkább csak a nyugati, északnyugati megyékre korlátozódik, másutt kiderül az ég. A derült tájakon többfelé párássá válik a levegő, köd is képződik, itt szitálás (esetleg ónos szitálás is) előfordulhat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Pénteken néhol csak nagyon lassan oszlik fel a köd, rétegfelhőzet, de ezt követően gyengén felhős, napos idő várható, északnyugaton, délen némileg több felhővel. A északias szél jobbára mindenütt mérsékelt marad, éjszaka szélcsendes körzetek is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között várható. A felhősebb Kisalföldön lesz a legenyhébb a hajnal, a szélcsendes, derült részeken pedig ismét fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 16 fok között alakul.

Bánkúton már havazott

Bánkúton és környékén egy összeáramlási zóna miatt heves havazás alakult ki szerda este. Ez nem csak amolyan tessék-lássék októberi hóhullás, ami földet érés után pár perc alatt el is olvad. A Köpönyeg szerint 15 cm körüli hóvastagság alakult ki a területen.

Fotó: Köpönyeg, Fehér Sas Panzió – facebook

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?