INSIDER

Hajánál fogva húzta a földön élettársát a volt zsaru

Többször is rátámadott a nőre a volt zsaru, egyszer a hajánál fogva húzta a földön, egyszer a hátára taposott, és egyszer sikerült a nőnek a fürdőszobába zárkóznia előle.
  • Szerző: Ripost

Jogerős ítéletet hozott a Nyíregyházi Törvényszék abban a 2019 nyarán történt ügyben, amikor egy rendőr többször bántalmazta és megfenyegette korábbi élettársát. A volt zsaru saját udvarukon húzta a hajánál fogva a földön a feleségét. Azóta lefokozták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi jogerősen egy év nyolc hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott a folytatólagosan elkövetett kényszerítés kísérletében, személyi szabadság megsértésében és testi sértésben bűnösnek talált férfira.

A nyírbátori férj 2012 óta a készenléti rendőrség tagjaként dolgozott, de az ítélet jogerőre emelkedésének napján elvesztette rendőri tisztségét és megszűnt a munkaviszonya.

Hajánál fogva húzta élettársát a volt zsaru

Képünk illusztráció Fotó: 123rf

A férfi 2019 júliusában otthonuk udvarán, ittas állapotban szóváltásba keveredett az asszonnyal, akit a kezénél fogva rángatott és lökdösött, majd a hajánál fogva a földön húzott. A nő az éjszakát egy közeli parkban töltötte, de mivel a kora reggeli órákban is szédült, hazament és megkérte a férfit, hogy vigye őt kórházba.

Egy következő alkalommal az agresszív férfi nem engedte ki a lakásból, rángatta, arcon ütötte, és a földre esett nő hátára taposott.

Annak ellenére, hogy a pár megbeszélte kapcsolatuk megszüntetését, a férfi 2020 áprilisában is rátámadt élettársára. Az asszonynak sikerült bezárkóznia a fürdőszobába és értesítette a rendőrséget; az ügyben büntetőeljárás indult.

A vádlott néhány nappal később fenyegetéssel akarta rábírni a feljelentés visszavonására az asszonyt, aki – félve az újabb bántalmazástól – megpróbálta feljelentését visszavonni, de erre már nem volt lehetősége.

A bántalmazások során a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettét megbánta és bocsánatot kért a jelen lévő volt élettársától.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?