INSIDER

Háború robbant ki a sok kutyagumi miatt

Forrong Terézváros a rengeteg kutyaürülék miatt. Az ott élőknél az verte ki a biztosítékot, hogy bár a Székely Bertalan utcában ott a kutyakaki gyűjtő, mégsem abba kerültek a négylábúak „csomagjai”, hanem mellé. A Facebookon estek egymásnak a gazdák és a kutya nélkül élők.
  • Szerző: Ripost

Igen komoly problémát okoz a budapesti lakosok életében az igénytelen kutyások „piszka”, ami miatt most a VI. kerületiek egyik Facebook-csoportjában kezdődött komoly kommentháború.- írja a Metropol.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több állattartó kikéri magának a gyanúsítást

Éppen Terézváros az, amely viccesen a következő mondattal ösztönzi a „végtermékek” összeszedését: „még egy terézvárosi kutya sem képes maga után takarítani”.

Fotó: kutyabarat.hu

Sajnos az állítás több, mint igaz. Azt ugyan nem tudni, mégis kinek lehet igaza, de egy biztos, Terézvárosban nem csak latyakos lehet az ember új cipője. Az ott élőknél az verte ki a biztosítékot, hogy bár a Székely Bertalan utcában ott a kutyakaki gyűjtő, mégsem abba kerültek a négylábúak „csomagjai”, hanem mellé.

Fotó: Facebook

Sokak szerint az igénytelen kutyások hagyták a mellékterméket az úton, míg ezt persze rengeteg állattartó kikérte magának, mondván, ők mindig eltakarítanak kedvenceik után. Az esettel kapcsolatban a hozzászólók nem fogták vissza magukat.

„ Az egész kerület egy hányinger lett alig másfél év alatt”

„A kutyakakát és a szemetet nyilván nem Dunakesziről hordják ide, hanem sajnos azok a helyi lakók hagyják ott, akik ennyire igénytelenek környezetükre. Egyébként kutyakaka felszedő zacskót minden lakos ingyen kaphat, ha besétál a Rózsa utca 81-83-ba, vagy a polgármesteri hivatal épületébe!” – írta egy kommentelő. Egy másik hozzászóló hasonlóan vélekedett: „Ez egyedül a kutyatulajdonosok miatt van, ehhez semmi köze a polgármestereknek. Miért nem szeditek össze a szart??!! Akkor is, ha 8 után nem látja senki!” Persze vannak olyanok is, akik az önkormányzatnál látják a hibát „Az egész kerület egy hányinger lett alig másfél év alatt. Köszönjük szépen Soproni Tamás polgármester úrfi!”

50 ezer forint is lehet a bírság

Tavaly nyáron éppen Terézváros volt az a kerület, ahol egyébként becslések szerint nagyjából 3 ezer kutya él, amelynek területén egy héten át fokozottan ellenőrizték a kutyatartókat.

A rendészek azt vizsgálták, hogy a gazdik felszedték-e kedvenceik után a piszkot, van-e náluk póráz, illetve chip a kutyában. A szabálykövetők ajándékot kaptak, a hanyag gazdik viszont bírságra számíthattak. A Városüzemeltetési Főosztály alá tartozó Rendészeti Osztály azonban nincs könnyű helyzetben, a bírsághoz ugyanis tettenérésre van szükség. A bírság 5 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedhetne, az összeg nagyságát pedig a rendész dönti el.

Sokat segítene az is, ha a kutyatartóknál lenne zacskó. Ez utóbbi a legtöbb kerületben ingyenesen hozzáférhető a kutyatartóknak. Bécsben az a gyakorlat, hogy a kutyapiszok-felszedő szetthez egy kis palack vizet is adnak, hogy legyen mivel leöblíteni az aszfaltról kedvencünk nyomait.

Zászlókat tettek a kutyagumik mellé

Néhány évvel ezelőtt Pécs Kertváros városrészében néhány civil egyesület elég látványosan vette fel a harcot a kutyagumival. A terület füves részén közel 200 piros zászlót helyeztek el, minden „halom” mellett egyet, lépjünk, hogy bele ne lépjünk felirattal.

Fotó: kutyabarat.hu

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?