INSIDER

Hableány-tragédia: Ezt látta a Viking kapitánya - fotó a kormány mögül

Exkluzív felvételekhez jutott a Ripost a Viking Sigyn hajóról, amelyeken jól látszik, milyen sok navigációs és elektronikai eszköz segítette Jurij C.-t, hogy biztonságban vezesse a hatalmas szállodahajót
  • Szerző: Ripost

A másnap reggeli helyszíneléskor készült fényképen jól látszik a hajó radarja, amely jelez minden egyes közelébe kerülő járművet. A tragikus baleset előtt a Hableány is feltűnt ezen a képernyőn. Alig másfél perccel az ütközés előtt pedig riasztást is adott a műszer, ezt azonban nem hallotta senki, mert a hangját lehalkították. A navigáció mellett térképek, és sebeségmérő is segítette Jurij C.-t a tájékozódásban, a jó közérzetéért pedig a légbefúvók feleltek. A kereveten hever egy napszemüveg is, hogy ne vakítsa el a napfény. A %Ripost% úgy értesült: a helyszíni szemle folyamán a kapitányt beültették a kormányállásban lévő ülésébe, és lemérték, hogy mit láthatott abból a pozícióból.

Ismeretes: május 29-én este szörnyű baleset történt a Dunán, a Margit-híd közelében. A Viking Sigyn szállodahajó összeütközött a Hableány sétahajóval, lehúzva azt a Duna mélyére. 28 ember életét veszítette, milliárdos kár keletkezett. A rendőrség büntetőeljárást indított, a gyanusított a szállodahajó kapitánya, Jurij C. 

És ezeket olvastad már?