INSIDER

Ha ezzel az indokkal hívnak fel, inkább tedd le a telefont

Még mindig rengetegen bedőlnek az átverős telefonos sumákoknak! Holott ezek a tréfák kifejezetten durvák, sőt!
  • Szerző: N.E.

"A nagymamámat egy +36-61-es kezdetű számról hívták. Azt mondta neki egy férfi, hogy a taxi, amit megrendelt, már régóta vár rá, a várakozási időt pedig ki kell fizetnie. A testvéremnél is próbálkoztak, hogy gyorshajtás miatt keresik, de az illető nem találta el az autó típusát, így lebukott" - meséli egy budapesti fiú.


A Jokesphone applikáció lényege, hogy egy listából kiválaszthatják a telefonbetyárok, hogy mivel szeretnék megtréfálni ismerősüket. Csak meg kell adniuk az áldozat telefonszámát, majd az alkalmazáson keresztül visszahallgathatják, hogyan fogadta a megtréfálni szánt a hívást. A legtöbb embert gyorshajtás, baleset vagy egy rokonukkal kapcsolatos probléma miatt keresik.

Velem azt közölték, hogy azonnal menjek be az iskolába, mert komoly probléma van a lányommal. Mikor rákérdeztem, melyik lányom, csak hadartak tovább

- írja egy férfi.

Krisztináék a %%-nak köszönhetően tudták meg, hogy a Jokesphone-nal van dolguk.

"A testvérem az újságból értesült a dologról, ezért ő vette fel a telefonom, mikor látta a furcsa előhívót. Hangosan beleszólt, hogy

tudod, kivel szórakozz,

mire rögtön letették a telefont" - meséli Fülöp Krisztina.

Sokan nem hallottak még az alkalmazásról, ezért akár bankszámlaadatok is elhangozhatnak a vonalban. A beszélgetést hangfelvételét bárki megoszthatja, amit a program engedély nélkül, ráadásul jogellenesen tárol.

És ezeket olvastad már?