INSIDER

Ha eldobható maszkot veszel, erre figyelj! Nyolcszoros is lehet az ár

Miközben az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a járványveszély csökkentése érdekében előírás a maszkviselés, sokak fejében az él: aranyáron kapható az eldobható védőeszköz. A Ripost utánajárt és megdöbbentő eredménye jutott – az eldobható maszkok ára 65 és 550 forint között mozog.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Alaposan átrendezte az eldobható orvosi maszkok árát a koronavírus: ki ne emlékezne a járvány megjelenésével 350, illetve 500 forintra dráguló, korábban 100 forint körüli áron kínált eldobható szájmaszkokra?!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tavasszal nem egy helyen hiánycikk volt az egyszer használatos védőfelszerelés, a helyzeten nyerészkedni próbálók pedig sorra indítottak webshopokat, melyek egy része azóta megszűnt vagy átalakult. Az orvosimaszk.com-on például – a honlap nevével ellentétben – ma már csak kézfertőtlenítő kapható, orvosi maszk nem. A szajmaszkbolt.hu oldalon pedig mindössze egy mondat olvasható: Az oldal nem elérhető. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne kapni 3 rétegű, egyszer használatos orvosi maszkot az interneten. A kínálat óriási, ahogy az árkülönbség is.

50 maszk – 24 ezres árkülönbséggel

A a korrekt árösszehasonlítás érdekében az 50 darabos, 3 rétegű, egyszer használatos orvosi szájmaszkok között válogatva talált olyan üzletet, ahol 3250 forintot kértek a csomagért (+ 1090 forint postaköltség), míg egy másik internetes boltban 26 990 forintot (+ 1750 forint szállítási költség) kértek ugyanezért a tételért. A különbség mintegy 24 ezer forint, azaz ugyanazért az árért az olcsóbb helyen 400 maszkot kapunk!

Védekezés01

Fotó: Pixabay.com

Figyeljünk a darabszámra!

Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a három rétegű, egyszer használatos orvosi szájmaszkoknál nem feltétlenül működik az a kereskedelmi gyakorlat, miszerint nagy tételben olcsóbb. Van olyan honlap, ahol 1000 maszknál 72 forintra jön ki a darabár ingyenes házhoz szállítással, míg másutt 70 forintot kóstál az eldobható maszk, 150 darabos megrendeléstől pedig díjmentesen házhoz viszik azt.

 

Nem mindig olcsóbb a patika

Találtunk patikát, melynek honlapján 199 forintért kínálják az eldobható szájmaszkot, egy másik internetes gyógyszertár pedig 550 forintot kér egy ugyanilyen termékért. Ezzel szemben számos webshopban 89-150 forint közötti árakon mérik a 3 rétegű, egyszer használható orvosi maszkot. Ugyanakkor bárhol és bármennyiért is vesszük a maszkot, ne felejtsük el használni! A bírság ugyanis sokszorosa lehet a legdrágább eldobható maszk árának.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?