INSIDER

Gyurcsányék családi cége pert vesztett Deutsch Tamással szemben

A Kúria helyt adott Deutsch Tamás felülvizsgálati kérelmének, az Altus Befektetési Zrt. keresetét pedig teljes egészében elutasította, egyben a perben hozott első és a másodfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és megváltoztatta
  • Szerző: Ripost

Az Altus Befektetési Zrt. azt sérelmezte, hogy egy Deutsch Tamás által 2017. óktoberében tartott sajtótájékoztatón elhangzottak nem feleltek meg a valóságnak, így azok sértik a jó hírnevét. A Kúria a döntésében kiemelte, hogy a Deutsch Tamás által elmondottak közérdeklődésre számot tartó témában hangoztak el, kritikai álláspontként, mely mondandó lényege az volt, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök családi cége európai uniós forrásokhoz jutott, majd 80 millió forintos kölcsönt adott Czeglédy Csabának, aki ellen a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


MTI/Szigetváry Zsolt

A ténybeli alapok:

1. az Altus Zrt. kapott uniós megbízást

2. Altus Kft. adott kölcsönt

3. Mindkét cég Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára tulajdonában van

4. Mindkét cég ügyvezetője Gyurcsány Ferenc házastársa, Dobrev Klára

5. Gyurcsány Ferenc maga nyilatkozta, hogy „családi cége” adott kölcsönt Czeglédy Csabának

6. Ismert, hogy a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen.„

Tekintettel arra, hogy a Kúria Deutsch Tamás alperesnek adott igazat, így a jogerős ítélet alapján a korábban az Altus Befektetési Zrt.-nek kifizetett 500.000,- Ft sérelemdíj is visszajár Deutsch Tamásnak.

A Kúria a mai tárgyaláson helyt adott Deutsch Tamás alperes felülvizsgálati kérelmének, és a felperes Altus Befektetési Zrt. keresetét teljes egészében elutasította, egyben a perben hozott első- és a másodfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és megváltoztatta – derül ki egy közleményből.

Az Altus Befektetési Zrt. azt sérelmezte a keresetében, hogy a Deutsch Tamás által 2017. október 12. napján tartott sajtótájékoztatón elhangzottak nem feleltek meg a valóságnak, és azok így sértik a jó hírnevét.

A sérelmezett közlés az volt, hogy az Európai Bizottságtól kapott megrendelésből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott kölcsön Czeglédy Csabának.

A Kúria a döntésében kiemelte, hogy a Deutsch Tamás által elmondottak közérdeklődésre számot tartó témában hangoztak el, kritikai álláspontként, mely mondandó lényege az volt, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök családi cége európai uniós forrásokhoz jutott, majd kölcsönt adott Czeglédy Csabának, aki ellen a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?