Létrehozva: 2021.04.12.

Gyurcsány és a haverok: 50-en írták alá a vakcinaellenes határozati javaslatot

Dömötör Csaba parlamenti felszólalásában felteszi a kérdést: egy sem volt köztük, aki azt mondta volna, hogy ezt azért mégsem kéne?

Hiába próbálja a drasztikus vakcinaellenes kampányát letagadni vagy az internetről letörölni az ellenzék: egy komoly, aláírásukat tartalmazó és a parlamentnek benyújtott dokumentum áll szemben mindazzal a gátlástalan próbálkozással, amellyel Gyurcsány Ferencék megpróbálják bizonyítani, hogy ők mennyire oltáspártiak.

Gyurcsány Ferenc Fotó: MTI/Kovács Tamás

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felszólalásában a következőket mondta:

„Nem olyan régen egy határozati javaslatot nyújtottak be ide a Házba, amivel gyakorlatilag megtiltották volna a kínai vakcina használatát. Mivel máshol az orosz vakcina ellen is kampányoltak, így könnyen kiszámítható, hogy a baloldal az elmúlt hetekben egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat, ennyivel kevesebb ember kapott volna oltást.

„Ez nem oltáspáriság, ez tőről metszett, feketeöves, okleveles, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség. (...)”

Majd így folytatja:

„Ha megnézi az oltásellenes határozati javaslatot, és megnézi azt, hogy kik írták ezt alá, az első helyen ott virít Gyurcsány Ferenc neve.”

Dömötör Csaba végül felteszi a kérdést: „Hogy kell ezt elképzelni? A Demokratikus Koalíció kitalálja, hogy előterjesztenek egy oltásellenes határozatot, és mindenki aláírja, az összes ellenzéki párt? Mindenki? Kérdés nélkül aláírja Jakab Péter, aláírja Szabó Tímea és 47 baloldali képviselő? Egyetlenegy képviselő nem volt önök között, aki azt mondta volna, hogy bár több ponton nem értünk egyet a kormánnyal, de ezt azért mégsem kéne?

 

Az uniós beszerzésből 5 gyártótól várunk 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra. Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez. A nyugati vakcinákon túl 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is lekötöttünk. A kínai Sinopharm oltóanyagból eddig 1,1 millió adag vakcina érkezett, ezt elsősorban a háziorvosok használják a regisztrált idősek első és második körös oltásához. Az orosz vakcinát is a regisztrált idősek oltására használják a megyei kórházak oltópontjain. Kedden 140 ezer második dózis Szputnyik vakcina érkezik Magyarországra – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-nek, miután fogadta Jevgenyij Sztanyiszlavov új orosz nagykövetet.

Szijjártó Péter közölte: a bemutatkozó látogatásra érkező nagykövettel elsősorban a világjárvánnyal szembeni küzdelemről, és az annak nyomán felépített magyar-orosz együttműködésről beszéltek.

„Magyarországon órákon belül elérjük a hárommillió beoltott embert, ami újabb nagyon fontos lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben, és megnyitja a lehetőséget arra, hogy Magyarország Európában gyakorlatilag mindenki előtt nyithasson újra, és újraindíthassuk az életet az országban” – hangsúlyozta a miniszter.

Megjegyezte: ehhez arra is szükség van, hogy az oltóanyagok folyamatosan érkezzenek.

Szíjjártó Péter jó hírnek nevezte, hogy kedden, valószínűleg a késői órákban újabb 140 ezer második oltás érkezik. Így akik már megkapták a Szputnyik vakcinát és várják a második adagot, számukra a második oltás beadását is meg tudják kezdeni az orvosok – fűzte hozzá.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a járvány továbbra is intenzíven terjed, a brit vírusmutáns több embert képes fertőzni, ezért az általános óvintézkedések és higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen. A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet! Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be! Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! Az otthonukban gyógyuló enyhe és középsúlyos tüneteket mutató koronavírusos betegek kezelésére felírható és ingyenesen kiváltható a Favipiravir gyógyszer, amely megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/emmi-favipiravir-felirasan-embereletek-mulhatnak A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb 1,5 millióval nőtt és már a 4 milliót is meghaladja a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon! Azok a regisztráltak, akik még oltásra várnak leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egy internetes felületet nyitott erre a célra. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/itt-ellenorizheti-hogy-nyilvantartjak-e-ont-oltandokent

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

astronet.hu

Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast