INSIDER

Gyorsabb és egyszerűbb, egyre több helyen használható a mobiljegy

Újabb jegytípus jelent meg a Mobiljegy applikációban: már Tatabányán is lehet buszjegyet venni mobiltelefonnal. A tatabányai mobiljegy időalapú, megvásárlás után 60 percen belül tetszőleges számú átszállásra biztosít lehetőséget a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. valamennyi járatán.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A tervek szerint a mobiljegyet kiterjesztik a közeljövőben, további városokban és további bérlet- és jegytípusok válnak megvásárolhatóvá az applikáció segítségével. Mint ahogy a először megírta, a rendszert a budapesti reptéri buszon próbálták ki, azóta újabb és újabb termékekkel bővült a mobiljegyrendszer. Szeptember 30-a óta a teljes és kedvezményes árú havi és félhavi budapesti bérletek is megválthatók mobiltelefon segítségével Budapesten, a teljes közösségi közlekedési hálózaton.

A kipróbálta az új rendszert. Már a vásárlás sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mindössze két kattintás. A másik előnye, hogy nem kell magunknál hordanunk a bérletet, hiszen benne van a telefonunkban, így otthon sem felejtjük. Akkor sincs baj, ha lemerül a telefon, ugyanis a NM Zrt. szerint a BKK-nak biztosítania kell az utazási feltételeket, amiben az is benne van, hogy a lemerült mobilt újra el lehessen indítani, tehát van csatlakozó a buszon vagy powerbank az ellenőrnél.

Ha utazás során az ellenőr kéri a bérletet, akkor az applikációban csak rá kell nyomni a három pöttyre, és megjelenik a qr-kód. Próbánk során nem volt ezzel gond, a villamoson, a buszon és a metróbejáratnál is könnyedén le tudták olvasni az ellenőrök és elfogadták. Sőt, amikor észrevették, hogy mobiljegyet mutatunk be, technikai segítséget ajánlottak. Az első ajtós buszokon a jegykezelés kicsit lassabb, mint a papír alapú esetében. A vezetőfülkén levő qr-kódot kell beolvasnunk a telefon kamerájával, majd megjelenik a képernyőn egy ábra. Ezt az ábrát kell bemutatni a sofőrnek, és ő azt ellenőrzi, hogy ugyanaz-e, mint ami nála van.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?