INSIDER

Győri késelés: a szülők élete is örökre megváltozik

Egy 17 éves diák megkéselte múlt héten a tanárnőjét, de nem csak őt gyötri a bűntudat, szülei is borzalmasan érezhetik magukat.
  • Szerző: Ripost

Szombaton előzetes letartóztatásba tették a 17 éves H. Andrást, miután csütörtök délután a fiatal egy bicskával hátba szúrta fizikatanárnőjét.

Gyõr, 2019. december 5.
Rendõrautók a Gyõri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma elõtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.
MTI/Krizsán Csaba
Fotó: MTI – Krizsán Csaba

„Azt gondolom, maximálisan megbánta tettét. Egyelőre nagyon korai bármilyen következtetést levonni, de nem akarta a tanára életét kiontani” – mondta a TV2-nek dr. Faragó Péter a fiú ügyvédje.

A bíróság közleménye szerint a fiatalkorúaknál kifejezetten fennáll a szökés, az elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye, ezért elengedhetetlen az előzetes letartóztatás elrendelése. A fiút a börtönben a felnőtt raboktól elkülönítve tartják fogva, a celláját kamerával figyelik meg.

Makai Gábor pszichológus szerint egy folyamat utolsó fázisa lehetett az a pillanat amikor H. András kést rántott. Feltételezhető, hogy a fiú nem súlyos elmebeteg, valamilyen mentális zavar lehetséges, de beszámítható volt, amikor tettét elkövette. Ennek következtében valószínűleg azóta felmérte a tette súlyát és bűntudatot érezhet – mondta a szakember a Borsnak.

Egy másik pszichológus, Csehák Hajnalka úgy gondolja, minden bizonnyal az édesapának is nehéz érzés lehet, hogy a tőle kapott bicskával követte el fia a bűncselekményt. Elmondása szerint erős bűntudat gyötörheti a szülőket is.

A legfrissebb információk szerint a tanárnőt már napokon belül kiengedik a kórházból, felépülése jól halad. Mint elárulta, arra is kész áll, hogy megbocsásson a 17 éves fiúnak.

És ezeket olvastad már?