INSIDER

Felháborodtak a szülők: rendszeresen éhesen térnek haza a diákok egy győri iskolából

Egy édesapa elégelte meg a rossz elbánást. Hiába fizettek étkeztetést, a gyermekei mindig éhesen tértek haza.
  • Szerző: Ripost

Egy győri édesapa sok panaszt hallott a szülőtársaitól, miközben a gyerekeket várták az iskola előtt. A téma a tízórai, az ebéd és az uzsonna volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

T. Gábor megelégelte, hogy a gyermekei éhesen járnak haza, ezért megkérdezett másokat is a „Győrben történt történik történni fog” Facebook csoportban.

Érdeklődésére azonnal megindult a kommentelés, rövid idő alatt már több mint százan válaszoltak neki. Voltak, akik fotókon mutatták be a hazavitt maradékokat, azzal bizonyítva rossz minőségüket. Azonban akadtak, akik épp az ellenkezőjét állították, és elégedettségüket fejezték ki – írja a Kisalföld.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„A kilencéves gyerekem annyit eszik, mint egy felnőtt, nem válogatós, jó evő, repetázós, de az utóbbi időben nem eszi meg az ebédet a suliban, mert rossz” – írta az egyik édesanya.

A szülők egyetlen céget emeltek ki, mint győri közétkeztetési szolgáltatót, az Eatrend Arrabona Zrt.-t. Gyura Zsanett cégvezető már meg is küldte válaszát a panaszokkal kapcsolatban.

„Társaságunk több mint tizenöt éve lát el gyermekétkeztetési feladatokat Győr oktatási és nevelési intézményeiben, illetve 2020. november 1-jétől további intézmények ellátása is társaságunk feladata. Csak novembertől számítva 630 ezer adag ebédet főztünk a gyerekeknek. Ezen időszak alatt a szolgáltatásunkkal kapcsolatos visszajelzések száma nem érte el a harmincötöt. Naponta százötven kollégánk dolgozik azon, hogy a gyermekek számára a szolgáltatást az eddigieknél még magasabb színvonalra tudjuk emelni. Létrehoztunk egy online felületet a honlapunkon – www.eatrend.hu/minosegbiztositas –, ami január 29. óta érhető el. Ide is várjuk a visszajelzéseket, észrevételeket, amelyeket kivizsgálunk. A hét folyamán kerekasztal-beszélgetéseket folytatunk azon szülői munkaközösségek vezetőivel, amelyek a szolgáltatással érintett intézményekben működnek. Ezekkel az intézményekkel folyamatos kapcsolatban állunk, de ezen túlmenően kérjük a szülők együttműködését, segítségét abban, hogy visszajelzéseik hozzánk is eljussanak” – küldte a lap megkeresésére Gyura Zsanett.

Az eset kapcsán nemcsak a szolgáltató ígérte, hogy kivizsgálja a beküldött észrevételeket, hanem a város polgármestere. dr. Dézsi Csaba András pedig ígéretet tett arra, hogy próbaebéddel fogja tesztelni az iskolai étkeztetést, szúrópróbaszerűen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?