INSIDER

Győri emberrablás: Kiderült, hova vezetnek a szálak

Egy szlovák milliárdos volt a főnöke annak a férfinak, akit Mácsik Zoltán győri eltûnése miatt gyanúsítottként letartóztattak - tudta meg a Ripost. Lapunk munkatársa találkozott egy férfival, aki ugyanazon az építkezésen dolgozott Szlovákiában, ahol É. Imre is. A milliárdos megfenyegette.
  • Szerző: Ripost

A mosonmagyaróvári, villanyszerelőként dolgozó Mácsik Zoltánnak március 31-én veszett nyoma, azóta semmilyen életjelet nem adott magáról. Az 52 éves férfi legutóbb Ausztriában dolgozott egy építkezésen – ám több hét után sem akarták kifizetni. Az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal gyanúsított É. Imre a villanyszerelő eltűnése napján találkozót beszélt meg vele az abdai benzinkútra, mondván: kifizeti többmilliós tartozását, egyúttal szakmai segítségét kéri egy villanymotor beszereléséhez. Mácsik Zoltán vele ment, és többé nem látta senki…


A %Ripost%-nak most megszólalt egy fiatal férfi, aki szintén ugyanazon a társasházon dolgozott Szlovákiában, amin É. Imre. Kovács András kőburkoló szerint É. Imre egy szlovák milliárdosnak dolgozott, akivel egyszer ő is találkozott. Emlékezetes maradt ez a találkozás.
"Az első munkanapomon történt. Amikor kiértem az építkezésre, odajött hozzám ez a milliárdos egy tolmáccsal. A tolmács szenvtelen arccal fordította, amit mondott:

„Ha ezen az építkezésen baj lesz, akkor a kanálisban fogod végezni!”

Erre én köpni-nyelni nem tudtam, csak ráztam a fejem, hogy nem lesz baj.
Ez a fenyegetés is szerepet játszott abban, hogy nem akart elszerződni É. Imre hívására, bár nagyon jó fizetést kínált neki.
"Feltűnt neki, hogy pontosan és gyorsan dolgozom, odajött hozzám, hogy álljak be az ő csapatába – folytatta a burkoló. – Nem volt szimpatikus, papucsban és szakadt ruhában jelent meg dolgozni, nem tűrte az ellentmondást, erőszakos volt. Mindig ugyanazokat a mondatokat ismételgette:

„Pénz van, annyi, mint a sz*r! Nálam több milliót kereshetsz!”

Nem akartam neki dolgozni, látszott, hogy nem okés… Nálam alapszabály, hogy minden munkának a papírjai is legyenek rendben, hallottam, hogy nála több munkás is feketén dolgozott. Másokkal is próbálkozott, nem csak velem. A társasházi építkezés nagyfőnöke ez a szlovák milliárdos férfi volt, ő bérelt fel vállalkozókat – mint például Imrét –, hogy hozzanak munkásokat, akik el tudják végezni a feladatokat."

Kíváncsi vagy arra, hogy mit tett Imre, amikor az emberei számon kérték rajta a fizetésüket? Akkor keresd a hétfői %% napilapot az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?