INSIDER

Győrfi Pál szerint azok is hősök, akik otthon maradnak

A vuhani események kapcsán egyből „kigyulladt a piros lámpa” a szóvivő fejében.
  • Szerző: Ripost

Szinte beköltözött a lakásunkba Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat sajtószóvivője a koronavírus- járvány kitörése óta, a Bors most azonban nem a szokásos „Maradj otthon” kampány kapcsán kérdezte, hanem arra voltak kíváncsiak, hogy milyen személyes utat járt be idáig. Kapaszkodjanak meg: Győrfi bevallotta, hogy kamaszkora óta érdeklődik a járványok iránt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Amikor először lehetett itthon hallani a vuhani eseményekről, máris felvillant a fejemben egy piros lámpa. Úgy gondolom ezzel nem voltam egyedül, mert a kormányzati intézkedések is nagyon korán, és a veszéllyel arányos mértékben megszülettek” – mondta el a napilapnak a szóvivő.

Fotó: Sulyok László

Az interjú kapcsán egyébként arra is kitért: úgy látja sikerült eljuttatni a legfőbb üzeneteket a lakosságnak a vírus kapcsán. Majd kiemelte: nem csak az frontvonalban dolgozók (egészségügyisek, orvosok, mentők, eladók) a helyzet hősei, hanem azok az emberek is, akik otthon maradnak. Ennek köszönhető, hogy a járvány még nem robbant be. De hangsúlyozta: még nem vagyunk túl a nehezén, továbbra is fontos a fegyelmezettség.

Győrfi Pál egyébként bevallotta: nem is álmodott róla, hogy kommunikációvak fog foglalkozni, mentő szeretett volna lenni. Inkább befelé forduló, érzékeny fiatal volt, „nem volt menő srác”. A felnőtté válás kapcsán pedig úgy fogalmazott: akkor következik be, ha az embernek gyermeke születik. Neki egyébként négy is van.

A szóvivő a járvány alatti hétköznapok kapcsán elmondta: elővigyázatos, munka után a házuk hátsó bejáratán megy be és az első útja a fürdőszobába vezet. Egyébként fut, és örül neki, hogy ezt egyelőre még nem kellett feladnia.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?