INSIDER

Gyomorforgató: rágcsálótetem, egérürülék és penész uralta a szabolcsi élelmiszerraktárt

Elképesztő mennyiségű, 236 tonna terméket vont ki a forgalomból a Nébih.
  • Szerző: Ripost

A Nébih csaknem 236 tonna terméket kivont ki a forgalomból a Tiszavasvári székhelyű Brojlert Kft.-nél.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Nébih hétfőn közleményébe kiemelte, hogy szakembereik 2020. május végén tartottak élelmiszer-higiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, bértárolást végző vállalkozásnál.

A létesítményben tárolt fagyasztott élelmiszerek tételes átvizsgálása során mintegy 236 tonna esetében állapították meg, hogy azok nem felelnek meg a vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

Részletezik, hogy a vizsgálat során többek között egérürülékkel szennyezett, sérült csomagolású, penészes és lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű termékeket találtak a szakemberek.

Emellett nyomonkövetési szempontból nem megfelelő – jelöletlen, tétel- azonosítására szolgáló adatot nem tartalmazó, továbbá hiányos dokumentációjú – élelmiszereket is találtak a raktárban, a raklapok között élő rágcsálók mozogtak, az egyiken fagyott egértetemet is találtak a szakemberek – írják a közleményben.

A hatóság a kifogásolt termékeket kivonta a forgalomból, azok ismételt forgalomba hozatalát megtiltotta, és elrendelte a megsemmisítésüket. A megsemmisítésre történő elszállítás a hatóság folyamatos jelenléte és felügyelete mellett történt.

A jogsértésekkel kapcsolatos eljárás folyamatban van, a felelős milliós nagyságrendű bírságra számíthat – közölte a Nébih.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?